Porsche špekuluje o GT4 pre nový Boxster Spyder!

Porsche posúva svoje autá na inú úroveň! Po veľkom úspechu Porsche Cayman GT4 plánujú do pozície GT4 pretaviť aj ďalší model. Tento prívlastok bude patriť novému Boxster Spyder.

Nový Boxster Spyder, ktorý už teraz disponuje 3,8 l motorom, bude niesť prívlastok GT4. Kedy? To ešte s určitosťou nevieme, no spoločnosť vyjadruje nadšenie pre technický pokrok tohto modelu, ktorý by pre nich mohol byť posunutím vpred. Porsche Boxster Spider GT4 pravdepodobne získa hardvér GT4 od Caymana, čím bude mať aj aerodynamický balík. Návrhár Grant Larson prezradil aj pár technických podrobností, medzi ktoré patrí napríklad zhodenie až 55 kg. Napriek väčšiemu motoru schudne vďaka špeciálnym športovým sedadlám, menším brzdám či ľahším kolesám a odstránením klimatizácie (vďaka odstráneniu strechy). 

Športové kabrio tak bude na cestách vynikať nielen svojou krásou, ale aj rýchlosťou. V súčasnosti sa aktuálna verzia Porsche Boxter Spyder pohybuje na cenovej hladine približne 84 tisíc eur, pričom v hierarchii vyšší Cayman GT4 je len o čosi drahší - 89,4 tisíc €. 

Súčasná verzia Porsche Boxster Spyder s aktuálnymi 375 koňmi pod kapotou je na videu. Tromfne ju budúca GT4? Posúďte sami:

Zdroj: 

Text: Autobazar.SK

Video: Youtube.com

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Porsche špekuluje o GT4 pre nový Boxster Spyder!