Luxusné BMW 7 ako elektromobil!

BMW je značkou, ktorá bola pre milovníkov motošportu takmer posledným mohykánom starej dobrej automobilovej školy. Potom to ale prišlo. Pohon predných kolies, hybridy, elektromobily. Všetko inovatívne veci, hlavne elektrický pohon. Lenže práve to ortdoxným milovníkom BMW prekáža.

BMW má pre nich smrdieť palivom a mať zvuk auta, nie vysávača. BMW však myslí na milovníkov elektromobility a luxusu. Prináša pre nás elektrické BMW 7, ako uviedol aj portál insideevs.com.

i3 a i8 zlyhali, uspeje i7?

BMW sa na cestu elektromobility vydalo už pred rokmi. So svojimi modelmi BMW i3 a i8 však veľkú dieru do sveta neurobilo. Iste, na cestách ich občas stretnete, no nejde o žiaden predajný hit. Aj preto sa BMW odhodlalo k razantnému kroku. BMW i3 a i8 skončia a nedostanú žiadneho nástupcu. Avšak neznamená to koniec elektromobilov s logom BMW.

Zdroj: motor1.com

Elektromobil sa bude volať jednoducho a podľa očakávania. BMW i7. Dizajn nepoznáme, no určite vo veľkej miere bude kopírovať klasickú sedmičkovú generáciu. BMW i7 bude prioritne ako čistý elektromobil. Výkon bude fakt poriadny, takmer na úrovni superšportov. 560 koní a pritom je aj dojazd na mimoriadne slušnej úrovni. 600 km, to je dosť aj pri ceste na dovolenku. Nuž a BMW chystá ešte čosi lepšie. Pokiaľ vám vyhovuje dojazd 600 km, môžete siahnuť po výkonnejšiej verzií i7S. Tá s rovnakým dojazdom 600 km vyprodukuje až nepredstaviteľných 680 koní a pohon všetkých štyroch kolies. Dynamika na tak obrovský kolos ohúri, 100 km/h dosiahne za 3,9 sekundy!

Okrem čistých elektromobilov bude k dispozícií aj plug-in hybrid s výkonom okolo 570 koní. Na všetko si však ešte budeme musieť chvíľu počkať, luxusné elektrické BMW prídu až v roku 2021 alebo 2022. Cenu nepoznáme, bude však podobne ohurujúca, ako aj všetky ostatné parametre.

Zdroj: insideevs.com

Zdroj foto: motor1.com

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Luxusné BMW 7 ako elektromobil!