Škoda Superb 2015 odhalená!

Novinka, na ktorú dlho čakajú všetci nadšenci a milovníci škodoviek, bola konečne odhalená! Škoda Superb III 2015 bola prednedávnom na testovacej jazde a automobilka neváhala s poskytovaním aktuálnych informácií o novej liftbackovej posile, ktorá bude mať premiéru na ženevskom autosalóne v marci 2015.

Nová Škoda Superb sa nápadne podobá na Volkswagen Passat, práve vďaka platforme MQB, ktorú spoločne zdieľajú. Jej dĺžka narástla o 20 mm a šírka rázvoru sa predĺžila až o 80 mm, napriek tomu je od svojej predchodkyne ľahšia o 75 kg. Ďalšou z vecí, ktorá na automobile narastie je aj kufor. Objem sa zväčší na 625 l, keď sklopíte sedadlá zmestíte do auta aj rozmernú svokru, objem sa vyšplhá až na 1760 l.

Škoda nezabudla na nič a výsledkom sú dve variácie - benzínová a aj dieselová, o hybride sa zatiaľ len pošuškáva a odhalenie príde pravdepodobne až na spomínanom ženevskom autosalóne. Diesel zatiaľ predstavil 1.6 l a 2.0 l objem, ktorý dosahuje výkon do 190 koní. S benzínovou 1.4 si užijete 125 koní, pripravená je aj 1.8 a dvojliter TSI s výkonom dokonca až 220 koní. Čo sa týka radenia, môžete si vybrať 6-stupňový manuál alebo dvojspojkový automat DSG s predným výkonom alebo 4x4.

Pôsobivým prvkom novej Škody Superb je adaptívny tempomat, rozmerný displej s technológiou MirrorLink a bezdrôtové nabíjanie mobilných telefónov. Novinkou sú adaptívne tlmiče, ktoré počítajú s tromi režimami - Comfort, Normal a Sport, pričom kvalita jazdy sa pri rôznych terénoch takmer nemení a vy si budete jazdiť pohodlne v každej situácií. Táto jazdná vymoženosť však zatiaľ nebude súčasťou štandardnej výbavy, no za 1500 € si ich môžete dokúpiť.

Keď sme už pri cenách, základná výbava bude na nemeckom trhu začínať na cca 25 000 €, čo je oproti staršiemu prevedeniu nárast len o 700 €. Nie zlé, čo poviete? 

Takto vyzerala prehliadka novej Škody Superb na cestách. Nahliadli sme aj do interiéru. 

Zdroj: 

Text: Autobazar.SK, autoforum.cz

Video: Youtube.com

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Škoda Superb 2015 odhalená!