Revolučná jazda má meno BMW i8

BMW i8. Niečo, čo ste doteraz nevideli. Zážitok, ktorý začína dotykom so zemou a končí v oblakoch. Nesnívate. Toto vozidlo je snom každého, kto má srdce pretekára. Elegantné, mužské a nezameniteľné.

Celý koncept nového modelu BMW i8 má svoj príbeh, ktorý sa začal písať už v roku 2008. Spoločnosť BMW ako prvá priniesla projekt, ktorého cieľom bolo oživenie mestskej mobility. Technologický líder položil základ, ktorý bol zameraný na úspory emisií. V rámci tohto vozidla boli zjednotené všetky dostupné technológie BMW EfficientDynamics, pričom bola splnená aj hlavná myšlienka projektu. Prvý športový automobil so spotrebou a hodnotami emisií na úrovni kompaktného automobilu. Šikovné.

Revolučná jazda má meno BMW i8

A ako to všetko vlastne dokáže? Odpoveďou je 3-valcový benzínový motor s objemom 1,5 litra BMW TwinPower Turbo. Nový druh, ktorý bol vyvinutý práve preto, aby spojil všetky výhody pohonnej jednotky športového vozidla. Dynamika a vysoká úroveň výkonnosti je doplnená kombinovanou spotrebou, pri ktorej vám zažiaria oči. 2,1 l / 100 km. Hybridný plug-in zrýchli z 0 km/h na 100 km/h za 4,5 sekundy. Maximálny výkon 231 koní, pri elektromotore 120 koní. 

Revolučná jazda má meno BMW i8

Dizajn BMW i8 je založený na funkčných cieľoch. Vďaka inovatívnej LifeDrive architektúre a priekopníckym materiálom, ako sú uhlíkové vlákna, vrstvený dizajn a rad inteligentných opatrení objavíte fascinujúci pokrok v pohybe. Aerodynamický tvar karosérie bol navrhnutý pre maximálnu efektivitu pohybu. Dlhý rázvor, krátke previsy a pevný postoj športiaku s krásnymi pozdĺžnymi líniami a plochou siluetou podčiarkujú celkovú dynamiku vozidla. Vďaka veľkolepým nožnicovým dverám, ktoré sa vyklápajú dohora, je BMW i8 ľahko rozpoznateľné medzi ostatnými športovými autami.

Revolučná jazda má meno BMW i8

Samozrejmosťou je, že všetky svetelné prvky sú LED. Ako pré sériovo vyrábané auto dostalo BMW i8 túto poctu. Predné svetlomety majú typický BMW tvar písmena U, ktoré obsahujú svetlá pre denné svietenie a vstavaný indikátor. Pre mimoriadne auto bol navrhnutý aj mimoriadny batožinový priestor, ktorého tvorcom je samotný Loius Vuitton, výhradne z uhlíkových vlákien. A to čo nás zaujíma najviac - cena tohto krásavca začína na 126 000 €. 

Revolučná jazda má meno BMW i8

Zdroj: 

Text: Autobazar.SK, bmw.com

Fotografie: Autobazar.SK

Video: Youtube.com

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Revolučná jazda má meno BMW i8