Mega luxus - Mercedes pokrytý miliónmi kryštálov od Swarovski

V niektorých krajinách je bežné, že deti od svojich rodičov dostanú k narodeninám auto. Či už drahšie alebo lacnejšie. Veľký dar potrebuje veľkú príležitosť a jedna takáto sa odohrala práve v Anglicku. A s "veľkou" myšlienkou.

 21-ročná študentka Daria Radionova dostala od svojich rodičov k narodeninám taktiež auto. Na tom by nebolo nič nezvyčajné, keby to nebol Mercedes CLS 350 pokrytý miliónmi kryštálov Swarovski a jej auto sa stalo skutočne neprehliadnuteľné. Aby toho nebolo málo, od brata dostala ŠPZtku s nápisom BAII-BYY, aby sa mladá slečna cítila skutočne výnimočne. 

Mercedes CLS 350 so Swarovski kryštálmi dostal nálepku "najvulgárnejšie auto Británie". Trblietky, ktoré si všimol snáď každý, boli ľahkou korisťou pre zlodejov snažiacich sa odlúpnuť si aspoň jeden kryštálik. Tri týždne po tom, čo si auto všimla široká verejnosť, sa Daria rozhodla predať ho na Ebay v aukcii a výťažok venovať na charitatívne účely. Mercedes CLS 350 s miliónmi trblietavých kryštálov Swarovski jej zaistil 15 minút slávy. Na sociálnych sieťach samozrejme. Vyvolávacia cena vozidla bola 89 999 libier.

Hodnota auta bola podľa odborníkov len 25 000 libier, no Daria vysvetlila, že cena je omnoho vyššia. Auto vraj stálo až 50 000 £, pričom len vyloženie kamienkami Swarovski  je v hodnote 20 000 £ a tím, ktorý musel priletieť až z Ruska, aby auto ručne obložil kryštálikmi ju vyšiel na 15 000 £. Údajne na ňom pracovali 12 hodín denne po dobu až 2 mesiacov. Z finálnej ceny malo napokon na charitu putovať len 10%, pričom Daria sa rozhodla podporiť psie útulky v Manchestri a Moldave. Práve v Moldave, najchudobnejšej európskej krajine totiž býva milionárska rodinka, ktorá sa vďaka mladej Darii stala na chvíľu populárnou.

Čo poviete, prehnané?

 

Zdroj:

Text: Autobazar.SK,  dailymail.co.uk

Video: Youtube.com

 

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Mega luxus - Mercedes pokrytý miliónmi kryštálov od Swarovsk...