Obrnený transportér, UAZ, Felícia: Železo, ktoré ma cenu zlata!

Nevídané. Obrnený transportér - OT-64 na predaj. Je ten inzerát pravdivý? Potvrdzujeme: Áno je a jeho majiteľ v garáži ukrýva aj iné zaujímavé kúsky. Pozrite si ich.

Igor Albert je pán zberateľ, ktorý v starom železe nachádza kus histórie, ktorú vďaka svojej vášni zbierania starých vecí, uchováva pre ďalšie generácie. Už od čias strednej školy pracuje v oblasti výkupu železného šrotu, kde sa zrodila aj jeho záľuba. Vo vykúpenom šrote sa raz za čas objaví zaujímavá vec, ktorú nikdy nenechá napospas osudu zničenia. Radšej ju odloží bokom, aby sa zachovala a v budúcnosti nám pripomenula našu históriu.

Časť svojej zbierky, do ktorej patrí aj obrnený transportér OT-64, či UAZ posúva ďalej. Podstatná je starostlivosť o každé vozidlo. Obe, OT-64 aj UAZ odkúpil od vojska. Ako vidí budúceho majiteľa? Jednoznačne niekoho, kto sa o ne bude príkladne starať. Máte záujem? Pozrite si celý majestátny obrnený transportér na inzeráte.

Obrnený transportér, UAZ, Felícia: Železo, ktoré ma cenu zlata!

A malé videjko:

UAZ

Vyzerá dobre. Nič mu nechýba. O vozidlá bolo u terajšieho majiteľa postarané dobre. Zaujme vás? Koho by nie. Armádna zelená je minimálne "do hory, či do lesa" viac než ideálna.

Obrnený transportér, UAZ, Felícia: Železo, ktoré ma cenu zlata!

 

Okrem kúskov na predaj má v zbierke aj krásnu Škodu Felíciu, ktorú odkúpil pred 15-timi rokmi od staršej pani z lazov. Páči sa vám? Bodaj by nie. Za súčasný atraktívny stav vďačí práve jeho starostlivosti. O čom svedčí aj to, že auto je v pôvodnom stave. Len s maličkou opravou: Z bielej farby ho prestriekal na výraznú a celkom štýlovú žltú.V zime ju uschováva v garáži a v lete jej občas dovolí prevetrať sa, ak má niekto záujem vypožičať si ho na svadbu. Prípadne, zlepšiť si náladu po rozvode. Ako inak, ak nie na krásnom veteránovi.

Škoda Felícia

Obrnený transportér, UAZ, Felícia: Železo, ktoré ma cenu zlata!Obrnený transportér, UAZ, Felícia: Železo, ktoré ma cenu zlata!

Ako sa jeho záujem o staré veci stupňoval, rástla aj jeho zbierka starých "rebriňákov", pecí, a všetkého, čo podľa neho malo druhú šancu. Citujeme jeho slová: " Som jednoznačne toho názoru, že je povinnosťou každej generácie postarať sa o to, aby sa opravili a zachovali celé zbierky predmetov bežnej spotreby, medzi ktoré patria napríklad aj autá alebo aj ostatné veci z mojej zbierky. Ako ináč ukážeme našim deťom ako sa kedysi žilo, pracovalo..?"

Zdroj: Autobazar.SK, Igor Albert

Fotografie: Igor Albert

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Obrnený transportér, UAZ, Felícia: Železo, ktoré ma cenu zla...