Príbeh jedného auta: Srdcová záležitosť nosí červenú

Prinášame červený Fiat 600 a jeho príbeh, ktorý je dôkazom toho, že láska a príbeh auta je nadčasový. A najkrajší, ak ostáva v jednej rodine.

 Fiat 600, ktorý sa narodil v roku 1964 oslávil krásne 50 okruhliny. Mal dvoch majiteľov. Jeden ho vlastnil 15 rokov, kým sa dostal do rodiny (Skupinový majiteľ č. 2), v ktorej si dodnes odkrútil pekných 35 rokov. Toto je jeho príbeh. Príbeh  auta jednej rodiny. Pozrite si ho s nami.

Súčasný majiteľ, Marek, zdedil auto po svojich strýkoch. Ale poporiadku. Pôvodne sa dostalo do rúk staršiemu strýkovi od otca (starého otca), potom mladšiemu a nakoniec zakotvilo v jeho rukách. Strýkovia, jeden i druhý sa o auto patrične starali, a vylepšovali jeho telo svojimi predstavami. Marek už vtedy prispel rukou k vytváraniu unikátneho auta v červenej farbe, v ktorej funguje od začiatku. Keď sa mu dostalo do rúk pred štyrmi rokmi, finálny stav, v ktorom ho môžeme obdivovať, ešte stále vytváral so starým otcom, ktorý možno v čase jeho kúpy ani netušil, že ho bude majstrovať so svojim vnukom. Spoločne ho vyvarili, natreli, gitovali, brúsili, úpravy na podvozku, brzdy... Okrem striekania, skoro všetko.

Rodinné opravy auta. Chvíle s vercajkom v ruke, ktorých krásu dokážu oceniť jedine chlapi. Ak ste ich niekedy zažili, nemusíme vám to viac vysvetľovať. Naozaj predstava, ktorú môžeme len závidieť. Fiatka už dávno nie je v originálnom stave, ale to Marekovi nevadí, pretože ako tvrdí: " Aj keď ani zďaleka nie je v originál stave, práve tým je originál." A aby zapadol k svojim rovesníkom, Marek mu zabezpečil a sám namontoval hudbu, ktorá ho bude udržiavať v modernej dobe. Po ceste sa bude rútiť len v modernom rytme.

Na záver ĎAKUJEME Marekovi a posolstvu, ktoré si vďaka príbehu a fotografiám jeho auta odnášame. Veríme, že nebudeme jediní. Každé auto má svoj príbeh a je len na majiteľovi, ako bude znieť, či vyzerať aj mimo zápisu v servisnej knižke. Toto je príbeh srdcovej záležitosti menom Fiat 600, ktorej príbeh napísala jedna rodina. A ktorý, koniec koncov ešte neskončil.

 Chcete sa s nami podeliť o ten váš? Napíšte nám správu na náš Facebook. Radi ho zverejníme, pretože vždy je to o príbehu jedného auta, za ktorým stojí starostlivosť a pravá chlapská láska jedného majiteľa.

 

Červená krásavica alebo štýlový retro štramák?

Pozrite sa a vyberte si sami.

Príbeh jedného auta: Srdcová záležitosť nosí červenúPríbeh jedného auta: Srdcová záležitosť nosí červenúPríbeh jedného auta: Srdcová záležitosť nosí červenúPríbeh jedného auta: Srdcová záležitosť nosí červenúPríbeh jedného auta: Srdcová záležitosť nosí červenúPríbeh jedného auta: Srdcová záležitosť nosí červenúPríbeh jedného auta: Srdcová záležitosť nosí červenú

 Úpravy si vyžadujú niekedy poriadnu dávku trpezlivosti. Ale vyzerá celkom spokojne.

Príbeh jedného auta: Srdcová záležitosť nosí červenú

 Poriadnu hudbu si zaslúži aj 35 ročný veteránko.

Príbeh jedného auta: Srdcová záležitosť nosí červenú

Príbeh jedného auta: Srdcová záležitosť nosí červenú

Príbeh jedného auta: Srdcová záležitosť nosí červenúPríbeh jedného auta: Srdcová záležitosť nosí červenú

Zdroj:

Text: Autobazar.SK, Marek Potocký

Fotografie: Marek Potocký

 

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Príbeh jedného auta: Srdcová záležitosť nosí červenú