Krásna Eleanor je na predaj!

Najpopulárnejšie auto všetkých čias je na predaj! Slávna Eleanor, ktorá žiarila vo filme 60 sekúnd, môže odteraz žiariť aj vo vašej garáži.   

 67´ ročník. V poradí 7. kus z 11-tich zažiaril vo filme 60 sekúnd v roku 1974. Číslo 7. To je Ford Mustang z rady "Eleanor", ktorý bol vyrobený práve pre účely kinematografických potrieb filmového štúdia Severného Hollywoodu v Californii. Skutočne sa vydarila a zažiarila znova, možno viac ako samotná Angelina Jolie. V roku 2000 v remake filmu 60 sekúnd sme ju videli opäť. A dnes ju môžete vidieť aj vy, na vlastné oči a vo vlastnej garáži. 

Jedenásť Mustangov bolo vyrobených pre potreby filmového štúdia, avšak len 3 z nich sa stali "hrdinskými" automobilmi. Jeden z nich si môžete uchytiť na aukcii už v decembri. Zvyšných 8 kusov bolo použitých len ako náhradné vozidlá alebo atrakcia pre nadšencov filmu. 

Napriek tomu, že Eleanor bola navrhnutá len pre filmové plátno, jej krása vôbec nie je povrchná. Steve Stanford - dizajnér, ktorý dal Eleanor vlastnú tvár, použil striebornú v kombinácií s uhľovočiernou. A zožal úspech. Z auta sa stala strieborná kráska s dvomi čiernymi pruhmi, ktoré sa tiahnu pozdĺž kapoty. Kolesá v štýle Halibrand, ochranné známky predného nárazníka a svietenia si vyžiadali náročné mechanické úpravy. Je poháňaná motorom Ford Racing s 351 kubickými centimetrami a štvorbarelovým Holley karburátorom. Jazdí na štvorkolesových kotúčových brzdách, má spevnený podvozok a veľmi často napodobňované bočné trubice, ktoré boli do tohto auta pridané až po natáčaní.

Dražba minuloročnej Eleanor sa vyšphala až na 1 milión amerických dolárov. Taká bola cena jej slávy. Kto dá viac?

 Tentokrát sa bude dražiť Ford Mustang Eleanor práve z tejto filmovej scény:

 Zaostrené na detaily:


Zdroj:

Text: Autobazar.SK

Video: Youtube.com

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Krásna Eleanor je na predaj!