Séria Inspiration je pre Lexus LC500 tento rok zelená

Lexus minulý rok šokoval, keď predstavil model LC s výraznou žltou farbou a bledým interiérom. Séria Inspiration však pokračuje tento rok vo svojej druhej verzii. Už nie je žltá. Nová generácia špeciálnej série je zelená.

Metalická farba dáva veľkému kupé až tajomný nádych. Zvonka je to však jediná zmena oproti štandardným sériovým modelom. Disky kolies s priemerom 21 palcov sú použiteľné pre ktorúkoľvek konfiguráciu. Majú dvojfarebný povrch a bledé časti sú leštené.

Aj interiér má špeciálne stvárnenie. Avšak oba odtiene už v ponuke figurujú. V štandardnej ponuke je celý čierny a celý hnedý. Takáto kombinácia je na svete prvýkrát. Je to menší úlet ako žlto-bielo-čierna kombinácia minulý rok, ale tohtoročný model stavil najmä na eleganciu už podľa farby zovňajšku.

Foto: Lexus

Pod kapotou všetko ostalo pri pôvodnom rozložení. Vpredu je v LC500 päťlitrový osemvalec. Nepotrebuje žiadnu formu prepĺňania a dosahuje výkon 351 kW (477 k). Ten cez desaťstupňovú automatickú prevodovku posiela výlučne na zadné kolesá.

Pri predchádzajúcich modelových rokoch série, pred žltou bola modrá, bol dostupný aj model s hybridným pohonom všetkých kolies a označením LC500h. Ten má výkon 270 kW (367 k). S ním sa dá, pri miernej jazde dosiahnuť spotebový priemer pod 8 litrov.

Naspäť k osemvalcu, ten zvláda zrýchlenie na stovku za 4,5 sekundy a patrí skôr k tým vysokootáčkovým ako k bublajúcim agregátom, ktorým stačia nízke otáčky. Ak bude cenotvorba rovnaká ako doteraz, pričom nemá prečo byť iná, tak takéto auto bude stáť tesne nad 100-tisíc eur.

Foto: Lexus

Zdroj: Autobazar.sk

Zdroj foto: Lexus

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Séria Inspiration je pre Lexus LC500 tento rok zelená