Najzaujímavejšie filmové hviezdy Lexusu

Filmový žáner sci-fi ponúka dokonalú možnosť, ako popustiť uzdu fantázii.  Túto možnosť s obľubou využívajú aj dizajnéri automobilov Lexus na vytváranie jedinečných vozidiel a vesmírnych lodí. Ich zatiaľ posledným projektom je stíhačka  QZ 618, ktorá sa objaví v novom filme Men in Black: International.  Lexus však vytvoril aj ďalšie zaujímavé modely.

Lexus 2054 (2002)

Spomínate si na červený Lexus 2054 známy z akčného filmu Minority Report? Vo futuristickom svete sa v ňom pohybuje hlavný hrdina – komisár John Anderton, ktorého hral Tom Cruise. Vozidlo je poháňané palivovými článkami, má karosériu odolnú voči nárazom a prístup do jeho interiéru je chránený biometrickým ochranným zabezpečením. Vozidlo navrhli tvorcovia filmu a konštrukčné oddelenie Lexusu. Pre zaujímavosť: aj režisér filmu Steven Spielberg má vo svojej garáži auto tejto značky. 

Filmové LexusyZdroj: Lexus

Lexus Skyjet (2017)

Skyjet je vesmírna loď, ktorá sa objavila vo filme Valerian a mesto tisícov planétrežiséra Luca Bessona. Tvorcom filmu a tímu stylistov Lexusu sa podarilo navrhnúť futuristický dopravný prostriedok, ktorý predbehol našu súčasnosť o 700 rokov.  Zároveň v ňom boli zakomponované  prvky charakteristické pre súčasné modely značky – ostré línie svetlometov a maska chladiča v tvare presýpacích hodín. Lietajúci kozmický stroj, ktorý  riadi hlavný hrdina filmu Valerina (herec  Dane DeHaan) samozrejme disponuje ultramodernými zbraňami a ochrannými systémami. 

Filmové LexusyZdroj: Lexus

Lexus LC 500 Black Panther (2018)

LC 500 Black Panthersa dostal na filmové plátna vďaka produkcii s rovnakým názvom. Výmimočným vozidlom  vo sci-fi filme jazdí  T'Challi, princ afrického kráľovstva Wakanda, ktorý si oblieka kostým superhrdinu a vydáva sa do boja so zločincami.  Filmové kupé určené pre špeciálne účely poháňa reaktor na mimozemský kov vibránium a rovnakým kovom je potiahnutá aj jeho karoséria, vďaka čomu je takmer nepriestrelné a schopné samo sa opraviť. Vďaka systému  B-CPU auto nadväzuje spojenie s mysľou vodiča, a tak umožňuje perfektnú komunikáciu medzi človekom a strojom.  Vozidlo možno ovládať aj na diaľku špeciálnym stojanom. Je zaujímavé, že vo filme štúdia Marvel sa objavila aj limuzína LS.

Filmové LexusyZdroj: Lexus

Lexus QZ 618

Najnovšou a rozhodne aj najmodernejšou filmovou konštrukciou Lexusu je  QZ 618 – vesmírna loď z nového filmu Muži v čiernom: International. Kríženec športového auta a vesmírnej lode poháňa najnovšia pohonná jednotka  Qasar Power Source Technology, ktorá využíva energiu najbližšie ležiacej aktívnej galaxie a umožňuje dostať sa na ľubovoľné miesto na svete za pár sekúnd. Vesmírna loď dokáže zrychliť z 0 na 60 míľ za hodinu za 0,0000000000001 nanosekundy a jeho spotreba paliva je na úrovni  122 MPG (Millennia Per Gallon), čo na našej planéte zodpovedá spotrebe 1,93 l na 100 tisícročí. 

Filmové LexusyZdroj: Lexus

Zoznam výbavy lietajúceho objektu Lexusu je veľmi dlhý: QZ 618 disponuje balíkom Lexus Safety System+ s technológiou silového poľa, jeho interiér zdobí etickým spôsobom získavaná adoriánska koža z medzigalaktických zdrojov a v každodenných cestách po vesmíre mu pomáhajú medzigalaktický systém na určovanie polohy IGPS a hlasový asistent Alexa s podporou všetkých sedem biliónov mimozemských jazykov.  A čo je najlepšie, v pozemských podmienkach je  vesmírna loď jednoducho najnovším športovým kupé RC Lexus a na vesmíru loď sa znova premení stlačením jediného tlačidla v kabíne.

Modely značky Lexus sa však nedostávajú na plátna kín len vďaka sci-fi filmom. V roku 2016 roku vo filme Deväť životov pána Fúzikajazdí hlavný hrdina  Tom Brand, ktorého hral Kevin Spacey, superšportiakom Lexus LFA. A vo filme Transformers 5môžeme vidieť SUV a Lexus RX.

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Najzaujímavejšie filmové hviezdy Lexusu