Ford na Slovakiaringu oslávil 55 rokov Mustangu

Slovenský importér vozidiel Ford, Summit Motors Slovakia, pripravil pri príležitosti výročia predstavenia modelu Mustang akciu s názvom Ford Performance Event. Nebol určený iba pre novinárov, ale mohli sa ho zúčastniť všetci majitelia Mustangu, či ST a RS modelov, ktorí vyplnili prihlášku na stránke Fordu.

Na Slovakiaringu sa tak ocitlo viac ako 70 Mustangov a trochu menej modelov ST a RS. Najväčšie zastúpenie mala najnovšia generácia legendárneho auta. Je to z veľmi jednoduchého dôvodu. Je tou prvou oficiálne predávanou v Európe.

Hneď po začiatku akcie došlo na predstavenie nového Fordu Focus ST. Jeho základná verzia stojí 29 990 eur a má 2,3-litrový radový štvorvalec s prepĺňaním. Dosahuje výkon 206 kW (280 k). Základ motora je rovnaký ako má aj Focus RS a Mustang EcoBoost. Už základná výbava je dostatočne obsiahla a vlastne ani nie je nutné priplácať za vyšší stupeň. Možno pri ST treba zvážiť skok od hothatchu ku hotwagonu, lebo je v ponuke aj ako kombi. Prvýkrát bude v ponuke modelu automatická prevodovka pre benzínový agregát. Ak vám nevonia benzín a chcete nízku spotrebu, tak ST ponúkne aj naftový dvojliter s výkonom 140 kW (190 k).

Foto: Ford

Samotná jazda na ST bola krátka, lebo akcia nebola zameraná na samotnú prezentáciu auta. Ale je jasné, že bude dobre ovládateľné a pri správnom režime bude mať aj dobrý zvuk. Na kruhovej klzkej ploche bolo dopredu jasné, že, na rozdiel od Mustangov, pôjde von za predkom a nerozhodí zadok. To sa nepodarilo ani po zatiahnutí elektronickej ručnej brzdy.

Omnoho zaujímavejší bol teda šprint na Mustangu. Prevodovka s automatickým radením je rýchla a zo zrýchlenia je adrenalínu naozaj dosť. Ale celé podujatie vyvrcholilo spanilou jazdou po okruhu. A keďže väčšina áut mala koňa na kapote, tak spanilá jazda nebola tridsiatkou. Niektoré rýchlosti boli vyššie ako sú legálne limity na celom Slovensku. K tomu sa pridal západ slnka a o úžasné kompozície nebola naozaj núdza.

Dôležitou a pozitívnou správou je, že Ford bude takúto akciu organizovať aj v budúcnosti.

Foto: Ford

Zdroj: Autobazar.sk

Zdroj foto: Ford

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Ford na Slovakiaringu oslávil 55 rokov Mustangu