Ani základné Porsche 911 netrpí nedostatkom výkonu

Porsche pripravilo novú generáciu modelu 911 už pred takmer 9 mesiacmi. Ale postupne pridáva nové a nové verzie, ktoré rozširujú ponuku legendárneho vozidla. Najnovšie do modelového radu pribudla základná verzia, ktorá si vystačí s označením 911 Carrera.

Nový model na trhu doplní výkonnejšiu verziu 911 Carrera S. S výkonnejším modelom zdieľa takmer všetky vizuálne prvky. Jedinou možnosťou ako ich rozoznať sú koncovky výfukov. Model s doplneným písmenom S má dve na každej strane. Základ bude mať po jednej oválnej na každej strane. To však platí do momentu, ak si zákazník nezvolí príplatkovú výfukovú sústavu. Vtedy má dvojicu koncoviek na každej strane aj základná verzia.

Aj úplný základ ponúkne niekoľko monžostí odlíšenia a zušľachtenia auta. Určite sa na ňu bude vzťahovať intividualizačná ponuka Porsche Exclusiv Manufaktur. Dokonca v ponuke bude aj balík Sport Chrono, ktorý spravidla skracuje zrýchlenie o niekoľko desatín sekundy.

Foto: Porsche

Výkon trojlitrového plochého šesťvalca je stále výborných 284 kW (385 k) a 449 Nm. Len pre porovnanie, model 911 Carrera S má výkon 331 kW (450 k) a krútiaci moment 529 Nm. Verzia kupé zvládne šprint na stovku za 4,2 sekundy, pričom príplatok za balík Sport Chrono stiahne čas o 0,2 sekundy.

Pre kabriolet, ktorý bude v ponuke tiež, budú parametre o 0,2 sekundy horšie. To znamená stovku za 4,4 sekundy bez použitia balíka Sport Chrono. Pozitívom je, že aj 911 Carrera bude mať nastaviteľný podvozok Porsche Active Suspension Management. Ten dokáže poskytnúť buď komfortnú jazdu, alebo športovú tuhosť.

Aj keď ide naozaj o základnú verziu modelu, bude mať v ponuke aj keramické brzdy. Tie si vyžadujú disky s priemerom 20 palcov vpredu a 21 palcov vzadu.

Foto: Porsche

Základná verzia nie je zďaleka poslednou, ktorá v najnovšej generácii 911 pribudne. Otázna je len existencia verzie Turbo, keďže s turbom sú už aj slabšie alternatívy. Táto generácia 911 je prvá, ktorá nemá v základnej konfigurácii atmosférický motor.

Zdroj: Autobazar.sk

Zdroj foto: Porsche

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Ani základné Porsche 911 netrpí nedostatkom výkonu