Škodovky bude používať polícia v Rusku.

Národná hrdosť je pevne zakorenená azda všade. Obyvatelia každej krajiny sú pyšní na svoje národné tradície, výrobky a úspechy. Ak krajina vyrába napríklad vozidlá, je dosť pravdepodobné, že ich vlastné autá budú v hojnej miere zastúpené aj v ich štátnej správe. My svoju vlastnú automobilku síce nemáme, no napríklad naša polícia má Kie vyrábané na Slovensku, v Česku jazdia Škody, v Rusku zas Lady. Nuž, možno to tak už dlho nebude.

Tender na mieru?

Nedávno v susednom Česku vzbudil vášne tender na nové policajné autá, ktorý bol postavený tak, že podmienky spĺňala vlastne len Škoda. Podmienky sa museli zmeniť a súťaž bola vypísaná nanovo. Husársky kúsok sa však automobilke Škoda podaril v obrovskom Rusku. Ruská polícia totiž v roku 2015 nakúpila pre Moskvu Škody Octavia, s ktorými je vláda očividne spokojná. Preto postavili tender na nákup policajných áut v Rusku tak, aby ho Škoda v podstate bez problému vyhrala. Veľmi prekvapivo tak odpísala svoju vlastnú domácu Lada, ktorá s modelom Vesta Sport mohla získať obrovskú zakázku.

Zdroj: handofmoscow.com

Jedná sa totiž o poriadny počet automobilov. V prvom rade ide o dodanie 3 500 kusov vozdiel v hodnote takmer 100 miliónov €! Navyše s tým súvisí aj následná dodanie 19 300 automobilov do roku 2024. Práve výrobné kapacity boli pre Ladu najväčším problémom, takýto objem by nedokázala načas vyrobiť. Naopak Škoda sa môže tešiť. Súťaž vyberala len zo sedanov alebo liftbackov s 1,8 litrovým motorom a výkonom aspoň 180 koní. Podmienkou bol aj pohon predných kolies, biela farba karosérie, dĺžka najmenej 4 659 mm, šírka aspoň 1 814 mm, výška aspoň 1 554 mm. Jednoducho ide o Škodu Octaviu. Ruskí policajti tak budú na bezpečnosť a poriadok dozerať práve v českých vozidlách.

Zdroj: handofmoscow.com

Zdroj foto: handofmoscow.com

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Škodovky bude používať polícia v Rusku.