BMW radu 8 bude mať aj karosériu s párom dverí naviac

Paleta osmičky od BMW už aktuálne obsahuje kupé a kabriolet. Avšak to nie je koniec, BMW predstavilo novú karosériu. Je ňou štvordverové kupé, čiže naozaj športový sedan. Ponesie označenie BMW 8 Gran Coupe, ako to bolo aj pri predchodcovi s iným číselným označením. Veď šestka bola priamo pred osmičkou, ak ostávame v počtoch nemeckej značky.

Nová verzia sa od kupé líši všetkým, čo je za prvými stĺpikmi karosérie. Na dĺžu pribudlo nezanedbateľných 23 centimetrov, ale hlavne, z tejto novej dĺžky je o 20 centimetrov viac na rázvore. Reálne má teda osmička Gran Coupe dĺžku viac ako 5 metrov a rázvor viac ako tri metre. Je to naozaj obrovské štvordverové kupé.

Zdroj: BMW

Proporcie auta však veľkosť maskujú. Tvarovo stále zapadá do rodiny BMW a najmä vpredu je jasné, že toto je osmička a hotovo. Interiér v zadnej časti ponúkne miesto aj pre dvoch pasažierov. Trojica by možno tiež zvládala, ale automobilka to znemožnila stredovým tunelom potiahnutým až dozadu do výšky sedadiel. Plusom tohto riešenia sú odkladacie priestory.

To, čo bude vyzerať ako dostatočné miesto na nohy je pozitívna správa, veď nárast rázvoru je nezanedbateľný. Horšie to však bude s priestorom na hlavy, keďže karoséria štvordverového kupé naozaj rýchlo klesá kvôli celkovému tvaru.

Zdroj: BMW

Prístrojovú dosku prevzalo Gran Coupe z ostatných karosárskych verzií. Tiež môže mať sklenú radiacu páky, má displej pred vodičom a druhý veľký v strede. Informačno-zábavný systém využíva na ovládanie koliesko a neuchyľuje sa zbytočne k alternatívnym riešeniam. Gestá a dotyky sú síce možné tiež, ale nutne ich používať nemusíte.

Už od začiatku bude mať Gran Coupe rovnaké motory ako majú ostatné karosérie modelu, okrem vrcholu M8. Tento motor pre Gran Coupe potvrdený nebol. Ponuka začne šesťvalcovou verziou 840i s výkonom 250 kW (340 k). Naftu bude obhajovať radový šesťvalec 840d dosahujúci 235 kW (320 k).

Zdroj: BMW

Vrchol ponuky bude predstavovať verzia M850i s osemvalcom a prepĺňaním. Ten príde s výkonom 390 kW (530 k). Začiatok výroby je naplánovaný na júl tohto roka a samotný predaj a dodávky zákazníkom začnú v septembri.

Zdroj: Autobazar.sk

Zdroj foto: BMW

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / BMW radu 8 bude mať aj karosériu s párom dverí naviac