Toto je najsilnejší štvorvalec na svete! 421 koní!

Štvorvalcový motor, to je niečo, s čím pod kapotou jazdí asi tak 90 % z nás. Dlhodobo ide o najklasickejšiu a najspoľahlivejšiu formu agregátu. Áno, je pravda že dnes už trhu hlavne pri základných motoroch začínajú dominovať trojvalce. Napriek ich technickej vyspelosti sú stále skeptici, ktorí uprednostnia radšej 4-valcový motor. Teraz budú môcť dostať niečo skutočne exkluzívne s výkonom, aký ešte pred pár rokmi nedosahovali ani V6 či V8-mičky!

Kto je rekordérom? Mercedes!

Mercedes v súčasnosti neskutočným spôsobom dominuje svetu F1. Uchmatol si aj ďalšie prvenstvo, prináša nám vôbec najvýkonnejší 4-valcový motor na svete! Toto prvenstvo držal Mercedes aj doteraz. Motor s označením M 133 poháňal ostrý Mercedes A 45 AMG, ktorý bol pre mnohých azda najdokonalejším autom sveta. Prichádza však súčasná generácia a tá potrebuje nový motor. Doteraz bolo vrcholom 380 koní, čo je aj tak na 4- valcový motor absolútne nepochopiteľný výkon. Mercedes ale ide ďalej, o čom dal vedieť.

Označenie nového motora znie M 139. K dispozícií bude v dvoch výkonnostných verziách. Tá základná bude disponovať výkonom 387 koní. Takémuto výkonu napomáha predovšetkým extrémne výkonné turbo. Zaujímavejšou je ale špeciálna, ešte výkonnejšia verzia. Tá dosahuje 421 koní! Motor M 139 má zas najvyššiu ambíciu, byť v modeloch AMG znova zdatným súperom pre ďalšie automobilky. Okrem modelu A 45 AMG sa na tento model môže tešiť aj Mercedes CLA 45, prípadne niekoľko ďalších kompaktnejších modelov. Tešíme sa na dynamické parametre, nakoľko však motor môže točiť až do 7 200 otáčok, bude to iste peklo!

Zdroj foto: autoevolution.com

Zdroj: media.daimler.com

Zdroj foto: autoevolution.com

 

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Toto je najsilnejší štvorvalec na svete! 421 koní!