Tesla Model 3 na nemeckej diaľnici, skončilo to fiaskom!

Tesla priniesla revolučnú technológiu a atraktívny dizajn. Tým si získala srdcia mnohých, ktorí sú za ňu ochotní zaplatiť aj poriadne nekresťanské peniaze. Je ale Tesla až tak dokonalá? Bohužiaľ pohorela aj pri jazde na bežnej ceste.

Veď to nie je auto na okruh

Ak niektoré auto nezvláda to, čo deklaruje, obvykle ho znesú pod čiernu zem. Tesla je však iná. Milovníci Tesly sú láskou ku svojej značke tak zaslepení, že takéto zlyhanie dokonca ospravedlňujú. Ak by sa niečoho dopustila iná značka, nemilosti by sa nevyhla. O čo ide? Priniesol nám to portál teslarati

Zdroj: teslarati.com

Je jasné, že Tesla Model 3 nie je autom na okruhy, no má pomerne slušné dynamické parametre. Maximálna rýchlosť je 261 km/h, no kvôli obmedzovaču je maximálna rýchlosť 233 km/h. Tesla Model 3 zvolila mimoriadne zvláštnu politiku, ak chce dosiahnuť maximálku 261 km/h, musíte si zakúpiť špeciálny komponent, ktorý vám to umožní.

Na rýchlu jazdu Tesly Model 3 sa pozrel jeden z jej majiteľov. Zobral ju na nemeckú diaľnicu, ktorej niektorej úseky nepoznajú rýchlostný limit. Tesla Model 3 tak dostala možnosť ukázať sa. Výsledok bol však viac než rozpačitý. Auto sa rozbiehalo na maximálnu možnú rýchlosť - 233 km/h. Dokázala ju však udržať len 1 sekundu, v niekoľkých ďalších pokusoch dokázal Model 3 držať maximálku len niekoľko sekúnd. Potom auto spomalilo na 227 km/h a potom muselo spomaliť ešte viac, kvôli chladeniu. Predstavte si, že by vaše auto pri vyššej rýchlosti, ktorú ešte papierovo má zvládať samo spomaľovalo, aby sa chladilo. Niečo nemysliteľné. Zaslepený nadšenec Tesly túto neschopnosť auta dokonca ospravedlňoval a napodiv bol za tento úbohý výsledok ešte rád, nakoľko iné modely Tesly to zvládajú ešte horšie. Navyše pri takomto štýle jazdy je Tesla Model 3 absolútne nepoužiteľné auto. Trasa, ktorú vodič nešiel vždy naplno, väčšinu času pod 200 km/h merala 64 km. Batéria klesla o 45 %. Pri ešte ostrejšej jazde by tak Model 3 určite neprešiel ani 100 km, čo je na smiech. Hlavne keď si predstavíte, že by jej vodič potom musel niekde poriadne dlhú dobu trčať pri nabíjačke a čakať, kým sa nabije. Je zábavné, že sa nájdu sa aj takí vodiči, ktorí to budú obhajovať a dokonca sa z neho tešiť. Faktom však je, že pri rýchlej jazde je z hľadiska výkonu, dojazdu a praktickosti klasický spaľovací motor na kilometre ďaleko pre akýmkoľvek elektromobilom.

Zdroj: teslarati.com

Foto zdroj: teslarati.com

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Tesla Model 3 na nemeckej diaľnici, skončilo to fiaskom!