BMW radu 3 Touring je väčšie, ale hmotnosť mu klesla

BMW predstavilo novú generáciu kombi radu 3. Fanúšikov automobilky určite bude zaujímať jeho interné kódové označenie, ktorým ho budú titulovať vo večerných rozhovoroch. Je to G21. Tradičné označovanie hovorí, že je o číslo vyššie ako má sedan.

Kombi narástlo na dĺžku o 8 centimetrov oproti predchodcovi. Tiež pribudli 4 centimetre rázvoru a dva centimetre šírky. Výhodu zväčšenia karosérie pocítia najmä pasažieri na zadných sedadlách. Rázvor im pridá miesto na nohy, šírka na ramená a oproti sedanu budú mať aj viac miesta na hlavu vďaka tvaru strechy, ktorý neklesá tak skoro. Napriek zväčšeniu rozmerov sa podarilo konštruktérom zhodiť 10 kilogramov z hmotnosti.

Zdroj: BMW

Dizajnom kombi nadväzuje na sedan, čo však znamená aj LED predné svetlá ako sériovú výbavu. Ak chcete laserové diaľkové, tak musíte siahnuť do príplatkovej výbavy. Štandardnou výbavou však bude aj elektrické otváranie batožinového priestoru. Otvoriť ho je možné aj bezdotykovo, zamávaním nohou pod nárazníkom. Ak stretnete v zime niekoho so špinavými nohavicami v oblasti predkolenia, tak mával nohou až príliš blízko.

Batožinový priestor môže mať, po sklopení operadiel, až 1 510 litrov. Ale dôležitejšia charakteristika je jeho šírka. Narástla o 11,2 centimetra. To znamená ľahšiu prepravu širších objektov. O prednej časti interiéru netreba ani hovoriť, tá je priamo zo sedanu. To znamená dvojicu displejov, nový panel klimatizácie, či nové stredné centrum ovládania. BMW má pozitívny bod, lebo stále zachovalo koliesko na ovládanie informačno-zábavného systému. Jasné, fungujú aj dotyky na displeji, funguje aj ovládanie gestami, ale počas jazdy je koliesko optimálnou voľbou.

Ponuka agregátov bude pozostávať z tých jednotiek, ktoré sú v sedane. Základnou motorizáciou bude dvojlitrový štvorvalec v 318d s výkonom 110 kW (150 k). Práve 318d a 320d (140 kW/190 k) budú zatiaľ jediné motory, ktoré budú mať štandardne šesťstupňový manuál. Ostatné agregáty ponúknu iba osemstupňový automat. Ten bude štandardne aj pre vrchol ponuky, radový benzínový šesťvalec s objemom tri litre vo verzii M340i xDrive. Ten ponúkne výkon až 274 kW (374 k).

Na cestách sa kombi G21 začne objavovať v septembri tohto roka. Každému je jasné, že cena bude trochu vyššia ako aktuálne stojí sedan. Reálny cenník automobilka zverejní s blížiacim sa začiatkom predaja.

Zdroj: BMW

 

Zdroj: Autobazar.sk

Zdroj foto: BMW

 

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / BMW radu 3 Touring je väčšie, ale hmotnosť mu klesla