Neuveríte, za čo milionári vo svojich autách vyhadzujú tisíce

Značku McLaren určite poznáte z pretekov F1. Vyrába však aj mimoriadne exkluzíve, rýchle a hlavne drahé športiaky. O modeli McLaren Senna sme už písali. Ide o exkluzívnu edíciu na počesť legendárneho pretekára F1. V McLarene však vedia aj z limitovanej edície spraviť ešte väčšiu vzácnosť, ak máte dosť peňazí. To je aj tento prípad.

Zdroj: motor1.com

Byť milionárom nie je len tak. Keď dosiahnete stav, že sa na účte hromadia stále ďalšie a ďalšie peniaze, už ani neviete, čo s nimi. Tak si začnete kupovať tie najdrahšie možné autá, dávate si ich upravovať na mieru či platíte za zdanlivo nepotrebné a predražené veci. Napríklad ako obchodník s nehnuteľnosťami Manny Khosbil. Zakúpil si 1 z 500 kusov McLarenu Sena za 1 000 000 USD. Očividne to bolo pre neho málo exkluzívne a tak sa rozhodol auto ešte viac vyšperkovať.

Najskôr sa vrhol na špeciálny lak, ktorý imituje lak monopostu F1, v ktorom vyhral Senna svoje prvé preteky. Len táto sranda vyšla na 30 000 USD. Presne tak, za cenu veľmi dobrého auta si dá niekto to svoje len prelakovať. Ostatných doplnkov, vrátane karbónových dekorov je na aute požehnane, ich cena celkovo sa vyšplhala na neskutočných 250 000 USD.

Najbizarnejším doplnko je určite fľaša na nápoje. Pri pohľade na ňu by ste povedali, že stála možno 5 eur, ak by išlo o nejakú značkovú, tak maximálna 20 eur. Veľký omyl. Táto fľaša vyšla na šialených, takmer 6 300 eur. V čom je špeciálna? Pri tej cene by ste si možno mohli myslieť, že sa do nej dopĺňa zdarma nejaký nápoj. Nuž, mýlite sa. Je to len fľaša. Najdrahším je totiž špeciálny systém, ktorý je umiestnený medzi sedadlami. Do neho sa fľaša s nápojom vloží a po stlačení tlačidla systém privedie cez hadičku nápoj z fľaše priamo do úst. Niečo, čo využívajú aj jazdci F1. Milionári asi strácajú schopnosť napiť sa, prípadne použiť sací reflex. Nuž, aj takéto môžu byť starosti tých s miliónmi na účtoch. Dopyt po podobných výstrelkoch očividne je, tak prečo by ich automobilky nevyrábali.

Zdroj: motor1.com

Zdroj foto: motor1.com

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Neuveríte, za čo milionári vo svojich autách vyhadzujú tisíc...