Nový Opel Corsa, prezlečený Peugeot 208?

Opel sa kedysi pýšil tým, že je to nemecká značka s tradíciou, ktorá ponúka nemeckú kvalitu za prijateľnú cenu. Kto bol najväčším súperom? Francúzske automobilky Peugeot a Renault.

Zdroj: netcarshow.com

Nuž v divokom biznise, akým automobilizmus je, nikdy neviete. Príbeh značky Opel je dôkazom, momentálne je jeho vlastníkom práve Peugeot. Opel si ale necháva typické dizajnové črty a prichádza s novou Corsou.

Zdroj: netcarshow.com

Peugeot 208 v novom šate

Opel Corsa má po novom s Peugeotom 208 mnoho spoločného. V prvom rade sú obe autá postavené na rovnakej platforme. Paradoxne to Corsa prospelo, v porovnaní s minulou generáciou zhodila 40 kg, čo je naozaj dosť. Navyše ponúka viac priestoru, dĺžka je 4 060 mm. Čo sa týka dizajnu, tak nová Corsa vyzerá naozaj dobre, nedá sa jej odoprieť ani jemný športový nádych. Predná maska čiastočne pripomína Aston Martin, čo pridáva na atraktivite. Niet divu, Opel predáva množstvo vozidiel aj v Anglicku, kde je vzhľad mimoriadne dôležitý. Milovníci dizajnu si zgustnú na možnosti mať 2 farebné lakovanie Corsy. Čo sa týka interiéru, ten bude športovo elegantný, ako sme pri značke Opel zvyknutí. Na prvý pohľad je zrejmá inšpirácia väčšou Astrou.

Zdroj: netcarshow.com

Čo sa týka motorov, tak aj tu bude mnoho spoločného s Peugeotom. V prvom rade jednou alternatívou bude čisto elektrický pohon, kedy poskytne Corsa dojazd príjemných 340 km. Zaujímavá je ponuka benzínových agregátov. Na výber bude totiž len jeden jediný s objemom 1,2 litra. K dispozícií bude s výkonom 75 alebo 100 koní, časom by mala pribudnúť verzia s výkonom 130 koní. Viac sily asi nedostaneme. Toto si Peugeot ošetril, silnejšie agregáty dostane len Peugeot 208. Corsa bude musieť stačiť zvyšok. Nuž a bude tu aj 1,5 litrový naftový agregát. Nová Corsa vyzerá naozaj zaujímavo. Zaujímavosťou je aj fakt, že dá zbohom 3-dverovej verzií a kúpiť si budete môcť len 5-dverovú.

Zdroj: netcarshow.com

Zdroj: netcarshow.com

Zdroj foto: netcarshow.com

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Nový Opel Corsa, prezlečený Peugeot 208?