Chystá Bugatti nové auto?

Bugatti je značkou, o ktorej určite už počul každý milovník rýchlych áut. Bugatti Veyron bolo dlhé roky najrýchlejším vozidlom planéty. Ikona, nedosiahnuteľný sen. Navyše len jediný pohľad stačí na to, aby ste vedeli, že je to Veyron.

Po rokoch prišiel nástupca, Bugatti Chiron. A prekvapivo je opäť najrýchlejším na svete. A možno sa dočká súrodenca.

Zdroj: carbuzz.com

Automobilka, čo vyrába len 1 model!

Bugatti je celosvetovo známa značka. Je to poriadne kuriózne. Prečo? Pretože málokto si to uvedomuje, ale Bugatti robí len jedno jediné auto. Chiron. Poznáte ešte nejakú inú obdobne známu automobilku, ktorá produkuje len 1 model?

Bugatti pritom ešte nedávno bolo len stratové, jediné šťastie, že patrí pod krídla koncernu VW. Prvé zisky prišli až s príchodom Chironu. Navyše nákladná výroba si vyžaduje aj špecifický proces zostavovania. Všetko sa vyrába ručne. Aj preto je ročná produkcia značne limitovaná, len na 70 kusov ročne. Navyše s Chironom je Bugatti stále v sklze. Objednaných a zaplatených majú už 400 kusov, doteraz vyrobili len 180, teda ani nie polovicu.

Vedenie automobilky Bugatti vážne uvažuje nad tým, že by okrem Chironu vyrábalo aj nejaké iné vozidlo. Prečo? Stavať biznis len na 1 modely je dosť riziková záležitosť. Navyše Chiron je extrémne drahým autom, novinka by mala byť lacnejšia. Stáť by mala „len” okolo 1 milióna eur. Ak by k tomu prišlo, môžeme sa tešiť na niečo maximálne exkluzívne a špecifické. Ani samotná značka ešte nevie presne, čo by to mohlo byť. Pripúšťa, že by to pokojne mohol byť aj elektromobil. Čo sa týka tvaru karosérie, má to byť niečo, čo sme tu ešte nemali. Ani kupé, ani kombi, ani SUV. Veď aj Veyron a Chiron mali poriadne netradičné tvary. Môžeme sa pokochať zatiaľ aspoň zaujímavou vizualizáciou, ako by nové čudo z dielne Bugatti mohlo vyzerať.

Zdroj: carbuzz.com

Zdroj: carbuzz.com

Zdroj foto: carbuzz.com

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Chystá Bugatti nové auto?