Počet vyrobených áut v Nemecku klesol

Počet automobilov a komponentov, ktoré vyrobili nemecké továrne v 2. polroku 2018, citeľne klesol. Informoval o tom v utorok spolkový štatistický úrad Destatis.

Zdroj: Envato Elements

Podľa oficiálnych štatistík produkcia áut a komponentov v Nemecku po očistení od sezónnych vplyvov v posledných šiestich mesiacoch 2018 klesla o 7,1 % v porovnaní s 1. polrokom. Slabý výkon v automobilovom priemysle, ktorý je ústredným pilierom nemeckého výrobného sektora, znížil produkciu celého odvetvia o 2 %.

Nemecký automobilový sektor čelil v roku 2018 viacerým problémom, od klesajúceho zahraničného dopytu, cez obavy z ciel na dovoz áut do USA, po zavedenie nových emisných noriem v Európe, ktoré spomalili výrobu.

Automobilka Porsche, ktorá patrí do koncernu Volkswagen, v utorok oznámila, že aj v 1. kvartáli 2019 zaznamenala pokles dopytu o 7800 áut alebo 12 % na 55 700 vozidiel. V celej Európe sa jej predaj znížil o 32 % a dodávky do Číny klesli o 10 %.

 

„Celý automobilový priemysel má za sebou náročný štart do nového roka," skonštatoval obchodný a marketingový riaditeľ spoločnosti Porsche Detlev von Platen. Celá skupina Volkswagen zaznamenala v 1. kvartáli pokles odbytu o 4,5 % na zhruba 1,46 milióna automobilov. Hlavným faktorom bol tiež nižší dopyt na čínskom trhu. VW predáva približne polovicu všetkých svojich áut v Číne.

 

Zdroj: TASR

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Počet vyrobených áut v Nemecku klesol