Vylepšené Škody Scala a Kamiq už sú vo výrobe

Škoda Scala a Škoda Kamiq už zažili polčas svojho životného cyklu na aktuálnom trhu a preto prišli s modernizáciou už dávnejšie. Teraz Škoda oznámila, že prvé kusy už začali vychádzať z fabriky a sú bezproblémovo a štandardne v produkcii. Automobily prišli s modernizáciou naraz a naraz sa spúšťa aj ich výroba. Je na to jediný dôvod, sú spriaznené nielen podvozkovou skupinou, ale aj niektorými riešeniami a veľkým počtom častí.

Oba modely sú ale veľmi dôležité, lebo od roku 2019, kedy boli predstavené, bolo vyrobených viac ako 837 000 kusov z oboch modelových radov. Tieto vozidlá produkuje priamo závod v Mladej Boleslavi a vylepšenia, ktorými disponujú, oproti pôvodným kusom sú nielen vizuálne, ale pribudli aj nové prvky výbavy a asistenčné systémy ktoré sú prevzaté z automobilov z vyšších tried.

Automobilka Škoda sa sústredila nielen na vylepšenie modelu, ale aj na vylepšenie výrobného cyklu a časť z materiálov je z trvalo udržateľných zdrojov. Člen predstavenstva automobilky Škoda v oblasti výroby a logistiky, Andreas Dick, hovorí: „Scala bola prvým modelom Škoda, ktorý bol uvedený na trh v našom súčasnom dizajnovom jazyku. Teraz sme oba modely posunuli na vyššiu úroveň a stanovili nové štandardy v kompaktnej triede – najmä pokiaľ ide o asistenčné systémy. Za výnimočnú spoluprácu by som sa chcel poďakovať všetkým zúčastneným. Som presvedčený o tom, že oba modernizované modely budú našimi zákazníkmi dobre prijaté.“

Foto: Škoda

Ak by sme brali produkčné číslo 837 000 kusov v dvoch samostatných líniách, tak Škoda Scala k tomuto prispela počtom 260 000 kusov, ale minulý rok z toho bolo až 56 000 kusov. Za ten čas bolo vyrobených až 576 000 kusov Kamiqu a z toho až 107 000 minulý rok.

Obe vozidlá prinesú s modernizáciou možnosť príplatku za maticové LED svetlomety, ktoré si ale vyžiadali úpravu predných nárazníkov. Ako je pri modernizácii zvykom, jemné retuše zasiahli aj zadný nárazník a disky kolies. Kvôli svetlám vpredu sa zmenila aj maska chladiča. Obe vozidlá pôsobia športovejšie a to aj bez vrcholnej verzie Monte Carlo. Novinkami budú vylepšené systémy Front Assist s funkciou monitorovania chodcov a udržiavania v pruhu Lane Assist. V zlepšenom vozidle s jedným aj druhým označením sa uplatnia nové stupne výbavy, po vzore najnovších modelov Superb a Kodiaq. Budú to Selection, Top Selection a Monte Carlo.

 

Ako
Foto: ŠkodaŠkoda Scala, tak aj Škoda Kamiq sa aktuálne predávajú na viac ako 60 trhoch sveta a už tento mesiac budú dostupné u každého z dílerov na Slovensku.

Zdroj: Autobazar.sk
Zdroj foto: Škoda

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Vylepšené Škody Scala a Kamiq už sú vo výrobe