Apple odkladá debut auta a obmedzuje autonómne riadenie

Spoločnosť Apple odložila spustenie svojho elektrického vozidla (EV) z roku 2026 na rok 2028.

Spoločnosť Apple odložila spustenie svojho elektrického vozidla (EV) z roku 2026 na rok 2028. Ďalším prekvapením je skutočnosť, že neposúva, ale obmedzuje funkcie autonómneho riadenia.

Vozidlo, ktoré je súčasťou projektu Titan spoločnosti Apple, bude teraz vybavené schopnosťami autonómnej jazdy „úrovne dva“, podobne ako Autopilot od Tesly, kde vodič zostáva aj naďalej kontrolou systému, zatiaľ čo auto môže vykonávať určité manévre nezávisle.

Pôvodnou ambíciou spoločnosti Apple bolo uviesť na trh automobil „štvrtého stupňa“, ktorý je schopný samostatne jazdiť za väčšiny podmienok. Posun v stratégii sa považuje za zásadný moment a očakáva sa, že predstavenstvo spoločnosti Apple rozhodne, či plány urýchli alebo projekt ukončí. 

Rozhodnutie vedenia spoločnosti má svoje dôvody, ktoré nateraz ostávajú nezodpovedané. Možno sám výrobca pochopil výzvy, ktoré túto oblasť technologického pokroku čakajú. Odklad posúvania v smere k autonómnym riešeniam a elektrickým autám môže byť zásadným a dobrým krokom. Čo si myslíš o príchode Apple elektrického auta ty sám? Ako hodnotíš možnosti autonómneho riadenia v oblasti veľkej konkurencie segmentu samoriadiacich áut. 
Apple auto

Zdroj foto: techdad.pk

Zdroj: bloomberg.com

Zdroj foto: bloomberg.com

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Apple odkladá debut auta a obmedzuje autonómne riadenie