Pick-up budúcnosti: Fisker Alaska

Dojazd až 547 kilometrov. Nenechaj si ujsť najľahší a najudržateľnejší pick-up na svete! Čo ponúka Fisker Alaska?

Vďaka modifikovanej platforme FM31 z modelu Ocean je Alaska podľa CEO najľahším pick-upom na svete.

Výrobca označuje tento automobil ako svoj najlepší elektrický pick-up s nekonvenčným a mimoriadne inovatívnym prístupom, ktorý osloví zákazníkov milujúcich pokrok. Výrobcom je malá automobilka pochádzajúca z Kalifornie. Špecializujúca sa len na elektromobily. Už začiatkom mesiaca predstavila 3 nové modely. Všetky vzbudili veľký záujem divákov.

Najviac sa hovorí o modeli s názvom Fisker Alaska. Revolučný elektrický pick-up s dojazdom až 547 kilometrov je tu. Zakladateľ spoločnosti, Henrik Fisker o koncepte povedal, že narúša konvencie a vďaka tomu nezapadá do žiadneho už predstaveného konceptu. Nemožno ho preto jednoducho zaradiť. Je jedinečný.

Fisker disponuje vlastnosťami pick-upu strednej veľkosti, ale ponúka využiteľnosť veľkého pick-upu. Môže za to riešenie zadnej úložnej plochy. Korba je špeciálne navrhnutá tak, aby umožnila perfektné využitie priestoru. Mimoriadne sú aj jazdné vlastnosti. Fisker ponúka okrem využiteľnosti pick-upu aj športovú jazdu a ovládateľnosť. Okrem toho má vozidlo disponovať dynamikou a pohodlím segmentu luxusných SUV. Dokonalý hybrid výhod všetkých typov karosérie!

Vďaka spomínanej upravenej platforme FM31 z modelu Ocean je Alaska podľa CEO najľahší pick-up na svete. V ponuke bude s 2 verziami akumulátora. Slabšia verzia ponúka 75 kWh batériu, pričom odhadovaný dojazd 370 kilometrov. Silnejšia verzia, s kapacitou 113 kWh, ponúkne dojazd až 547 kilometrov. V

Akcelerácia je nemenej zaujímavá. V závislosti od vodičom zvolenej konfigurácie ponúkne vozidlo tomu adekvátne zrýchlenie z 0 na 100 km/h od 3,9 do 7,2 sekundy. Doslova želaný parameter výberu. Vodič si zvolí, akú jazdu potrebuje.

Najospevovanejšou vlastnosťou je Houdini nakladacia korba. Čim sa vyznačuje? Je možné ju predĺžiť z pôvodných 1,37 metra až na 2,8 metra. To je fantastická možnosť. Úprava sa vykoná sklopením priečky, ktorá oddeľuje kabínu od úložného priestoru. Po sklopení zadných sedadiel vznikne obrovská využiteľná rovná plocha.

Čo je raritou je aj ďalšia vychytávka interiéru. Žiaden doteraz predstavený model neponúka vešiak na zavesenie kovbojského klobúka. Remienok na strope je spestrením možností špeciálnych úprav podľa potrieb zákazníka. Praktické riešenia nekončia. Posádka využije aj šikovný držiak na tablet, ktorý je možno ľahko sklopiť.

Toto nie je konkurencia veľkých amerických pick-upov s extrémnym výkonom. Ponúka omnoho viac ako šialený výkon. Prvoradé sú želané vlastnosti a množstvo parametrov pod jednou strechou. Rozmerovo ide o stredne veľký automobil a výroba bude prebiehať od roku 2025. Rezervácie je možné vytvárať priamo na stránke za poplatok 250 amerických dolárov. Celková cena je odhadovaná na 45 400 dolárov. To je veľmi zaujímavá cenovka. Ako sa ti Fisker páči?

Zdroj foto: fiskerinc.com

Zdroj: fiskerinc.com

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Pick-up budúcnosti: Fisker Alaska