Na tejto diaľnici nepôjdeš menej ako 120 km/h!

To, že je na cestách obmedzená maximálna rýchlosť je v našich končinách bežné a v podstate aj pochopiteľné. Existujú aj limity na minimálnu povolenú rýchlosť, napríklad na diaľniciach. Dôvodom je, aby vodič neodôvodnene nespomaľoval premávku. V Abú Dhabi sa však minimálna povolená rýchlosť vyšplhala naozaj dosť vysoko!

Rýchlo v každom prípade

V Abú Dhabi zaviedli nové pravidlá pre vodičov na diaľniciach, ktoré majú za cieľ zlepšiť bezpečnosť na cestách. Od januára 2022 sa na diaľniciach v Abú Dhabi stala minimálna povolená rýchlosť 120 km/h, o čom informoval portál golfbusiness.com.Zdroj foto: golfbusiness.com

To znamená, že ak vodič jazdí pomalšie ako táto rýchlosť na diaľnici, môže byť pokutovaný. Konkrétne sa bude jednať o 400 dirhanov, čo činí po prepočte okolo 100 €, čo rozhodne nie je málo. Podľa úradov v Abú Dhabi je cieľom tohoto opatrenia zabezpečiť plynulý pohyb vozidiel na diaľniciach a znižovať riziko nehôd, ktoré môžu nastať, ak vodiči jazdia príliš pomaly. Podobné opatrenia už boli zavedené v iných krajinách.  Minimálna povolená rýchlosť v Abú Dhabi sa týka všetkých diaľničných úsekov v krajine a vodiči, ktorí nebudú dodržiavať túto povinnosť, môžu byť potrestaní pokutou alebo dokonca stratou vodičského preukazu. Tí, ktorí jazdia rýchlejšie ako 120 km/h, by mali byť však opatrní.  Zavedenie minimálnej povolenej rýchlosti na diaľniciach v Abú Dhabi má potenciál zlepšiť bezpečnosť na cestách a zabezpečiť plynulý pohyb vozidiel. Pre vodičov je dôležité poznať tieto nové pravidlá a dodržiavať ich, aby sa minimalizovalo riziko nehôd a potenciálnych problémov so zákonom. Na druhej strane je okno na dodržiavanie predpisov pomerne malé, na väčšine úsekov zároveň platí maximálka 140 km/h. Reálne tu tak máte rozmedzie 20 km/h, v ktorom sa môžete pohybovať. Napriek tomu sa väčšina vodičov vyjadrila, že zmenu vníma pozitívne. Možno by sme sa niečomu podobnému potešili aj u nás.

Zdroj: golfbusiness.com

Zdroj foto: golfbusiness.com

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Na tejto diaľnici nepôjdeš menej ako 120 km/h!