Tesla má na skladoch 75 000 nepredajných áut!

Tesla je v súčasnosti vnímaná ako vizionárska automobilka vo svete elektromobilov. Zaslúžila sa o najväčšiu popularizáciu elektrických áut a dodnes je vnímaná ako firma, ktorá stanovuje trendy. Iste, Tesla nie je pre každého, no stále je komerčne naozaj úspešná. Mnohými je teda vnímaná tak, že nestíha vyrábať toľko áut, čo predá. Opak je pravdou, na sklade jej ostáva množstvo nepredaných kusov. Prečo tomu tak je?

Pokles objedávok, alebo prílišný optimizmus?

Dnes to ani jedna automobilka nemá jednoduché. Kúpu nového auta si musí každý minimálne niekoľko krát premyslieť, ceny nových vozidiel šli závratne nahor. A vôbec všetkého. Aj preto predaje veľkej časti automobiliek klesajú, no vedenie firiem má vždy ružové okuliare a vidí rast aj v náročných časoch. Preto sa musí produkovať stále. Portál notateslaapp.com informoval o tom, že Tesla má s predajom oproti plánu značné problémy.Zdroj foto: notateslaapp.com

Problémy s predajom sú naozaj všade, pocítila to aj Tesla. Minulý kvartál síce predala rekordný počet automobilov, no plány boli omnoho ambicióznejšie. Vyrobila totiž 440 000 automobilov a predala ich 422 900. Len za posledné 3 mesiace tak Tesle ostalo nepredaných 17 100 kusov! To je šialená hodnota. Navyše najvýznanejšie sa na tomto čísle podieľajú Tesly Model S a Tesly Model X, teda drahšie a prémiovejšie autá. Nejde ani o zriedkavý jav, kedy jeden kvartál Tesle nevyšiel. Za posledné 3 roky sa jej nepredané autá hromadia a je ich už okolo 75 000!  Presne tak, o toľkoto áut vyrobila Tesla viac a nedokázala ich predať. Aby sa stav vyrovnal, zvažuje sa aj zníženie predajných cien. Niečo bude rozhodne nutné spraviť, pretože okamžite po oznámení rekordných predajov akcie Tesly prepadli. Práve kvôli počtu nepredaných áut, to je čosi, čo mnohých investorov môže zneisťovať. Uvidíme, či tak príde Tesla s atraktívnejšími cenami, alebo počká na zázračný záujem zo strany kupujúcich, ktorý im s nepredanými zásobami pomôže.

Zdroj: notateslaapp.com

Zdroj foto: notateslaapp.com

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Tesla má na skladoch 75 000 nepredajných áut!