Renault chce týmto SUV konkurovať BMW X4!

Renault v posledných rokoch vsadil na veľmi zaujímavú obchodnú stratégiu. Na vlak popularity modelov SUV naskočil aj v Európe, viacero áut s touto karosériou však ponúka v iných častiach sveta. Napríklad v Rusku, Indií či Južnej Amerike. Niektorých sa možno neskôr dočkáme aj my, no Francúzi vytiahli z rukáva prekvapivú novinku. Auto, ktoré sa svojou líniou ponáša na luxusné SUV kupé, ako BMW X4. Čo môžeme očakávať?

Zdroj: autoexpress.co.ukZdroj: autoexpress.co.uk

Kamufláž neodhalí všetko

Nový Renault sa už pred časom objavil na fotografiách, kde bola len jeho silueta. Teraz uzreli svetlo sveta aj fotografia s kamuflážou. Agresívny dizajn nového Renaultu je zrejmý už na prvý pohľad. Technika bude s najväčšou pravdepodobnosťou zdieľaná s už etablovaným Renaultom Kadjar. Predná časť auta však vyzerá výrazne športovejšie, akoby sme sa pozerali na vyvýšený Mégan R.S.

Zdroj: autoexpress.co.uk

Keďže pôjde o SUV kupé, prepracovaná bola aj celá zadná časť, ktorá pripomína práve spomínané BMW X4. Ono bolo zrejme najväčšou inšpiráciou, aj rozmerovo pôjde o veľmi príbuzné modely. Samozrejme, komfortom a luxusom bude BMW niekde úplne inde, to však platí aj o cene. Nový model Renaultu tak osloví hlavne tých, ktorým sa vždy páčila agresivita SUV kupé, no nemohli si ju dovoliť. Oželieť budú musieť aj monštruózne výkony, pod kapotu s najväčšou pravdepodobnosťou zapadnú známe motory z Kadjaru. V prípade benzínu pôjde 1,2 a 1,6 litrové štvorvalce, v prípade nafty nájdeme objemy 1,4 a 1,6 litra.Zdroj: autoexpress.co.uk

V porovnaní s BMW niečo celkom iné, no ak nám Francúzi ponúknu zaujímavú cenovku, tak prečo nie. Viac podrobností, rovnako aj predstavenie produkčného modelu sa dozvieme až koncom roka.

Zdroj: Autobazar.sk, autoexpress.co.uk

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Renault chce týmto SUV konkurovať BMW X4!