Toto monštrum sa vyrába na Slovensku! Extrémny autobus do extrémnych podmienok!

Slovensko je krajinou, v ktorej množstvo ľudí pracuje v automobilovom priemysle. Síce nemáme žiadnu vlastnú veľkú značku, vyrábajú sa to nesmierne zaujímavé kúsky. O lietajúcom aute ste už iste počuli, o tom, že sa u nás vyrába aj tento off-road autobus vedel asi málokto.

Torsus Praetorian Overlander

Presne tak, tento nezvyčajný názov je menom automobilky, ktorá svoje diela vyrába u nás, na Slovensku. Konkrétne meno Torsus, Praetorian Overlander je modelové označenie off-roadového autobusu. Na svojej stránke torsus.eu majú skutočne extrémne zaujímavé kúsky. Pôvod automobilky je mimoriadne komplikovaný, autá sa síce vyrábajú na Slovensku, majiteľom je však Ukrajinec a sídlo spoločnosti je v Česku.

Zdroj: torsus.eu

Základom týchto vozidiel je šasi z nákladiakov MAN. To je okamžite zárukou kvality. Navyše už na prvý pohľad je zrejmé, že tento autobus bude v teréne ako doma. K dispozícií je až 35 miest na sedenie, ideálne pre cestovné agentúry organizujúce extrémne zájazdy. 13,5 tonový kolos disponuje 300 litrovou nádržou, aby ste v divočine neostali bez paliva. Svetlá výška je neskutočných 39 cm, brodivosť je až 70 cm, nezastaví vás ani rieka. Nájazdové uhly by závideli aj ortodoxné off-roady, posádka ocení klimatizáciu či kvalitnú audio sústavu. Cena je okolo 130 000 € čo rozhodne nie je málo, avšak na takto špecificky zameraný autobus to nie je tak zlé. Automobilka navyše vyrába svoje vozidlo v nesmiernom množstve úprav, napríklad ako sanitku, hasičské vozidlo, policajné vozidlo či ski bus.

Zdroj: torsus.eu

Pokiaľ milujete luxus, za 211 000 € si môžete dopriať maximálny komfort. Úprava pre 2 osoby obsahuje všetko, čo potrebujete. Je to v podstate prepychovo vybavený karavan, akurát s off-road duchom. Je tu samostatná spálňa s veľkou manželskou posteľou, kúpeľňa so sprchou a toaletou, plne vybavená kuchynka či posedenie. To môžete premeniť na lôžko pre ďalšie 2 osoby. O dostatočný prísun elektrickej energie v divočine sa stará aj solárny panel na streche. V prípade záujmu si za príplatok viete dopriať chuťovky ako elektrické roletky, svetelná rampa či 6 ročná záruka. Nuž, stojí to nekresťanské peniaze, je to však ďalšia ukážka, aké zaujímavé veci vznikajú aj u nás, na Slovensku.

Zdroj: torsus.eu

Zdroj: torsus.eu

Zdroj: torsus.eu

Zdroj: torsus.eu

Zrdoj foto: torsus.eu

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Toto monštrum sa vyrába na Slovensku! Extrémny autobus do ex...