Kamión na českých značkách ukradol čokoládu za 50 000 €

Kuriózny prípad lúpeže posledných dní sa stal hitom internetu. Kamión na českých značkách, ktorý sa vydával za obchodného partnera, odviezol priamo z výroby 20 ton čokolády v hodnote 50 000 eur!

Najväčšieho svetového výrobcu čokolády okradol šikovný zlodej, ktorý sa vydával za zamestnanca českej dopravnej firmy, ktorá má na starosti dopravu tovaru.

Keď sa stratí 20 ton čokolády

Ak sa prípad nevyšetrí v dohľadnej dobe, nič zlodejom nezabráni v tom, aby ju speňažil. Všetko nasvedčuje tomu, že čokoláda skutočne skončí na čiernom trhu s potravinami. Po páchateľoch zatiaľ nie je ani stopy.

Krádež 20 ton čokolády v hodnote 50 000 eur

Zdroj foto: youtube.com/kraftwerkmod

Kradne sa všetko

Výrobcovi známej značky čokolády vznikla týmto omylom škoda závratnej hodnoty. Kto by povedal, že niekoho napadne niečo podobné? Zvyčajne sa skutočne kradnú zbrane, autá alebo lode. Krádež čokolády nebýva tak častá. Je len málo takých, ktorí predpokladajú, že dokážu svoj ukradnutý „lup“ speňažiť. Bežný človek neprikladá čokoláde takú extrémnu hodnotu. Ale doba je zlá a kradne sa všetko. Dôkazom toho je dnešný prípad.

20 ton čokolády v hodnote 50 000 eur!

Kuriózny prípad lúpeže posledných dní sa stal okamžite hitom internetu. Kamión na českých značkách, ktorý sa vydával za obchodného partnera, odviezol priamo z výroby 20 ton čokolády v hodnote 50 000 eur!

Polícia pátra po páchateľoch

Polícia sa prípadom zaoberá, zatiaľ sa jej však nepodarilo nájsť páchateľa ani čokoládu. Posledným  miestom, kde naložený kamión videli zamestnanci spoločnosti,  je rakúska továreň v v meste Bludenz. Odtiaľ mala čokoláda putovať do Belgicka. Brány spoločnosti, ktorá tovar očakávala, však kamión už nikdy viac nevideli. Firma Mondelēz International sa s prípadom čokoládovej lúpeže okamžite obrátila na policajné zložky. Pátranie pokračuje dodnes.

Čokoládová lúpež

Zákazku zabezpečenia dopravy predala zodpovedná spoločnosť maďarskému dopravcovi. Táto spoločnosť úlohu následne delegovala českej špedičnej spoločnosti. Predpokladá sa, že zlodeji museli mať všetky potrebné informácie, pretože kamión zlodeja skutočne mal české evidenčné značky. Posádka sa taktiež legitimovala so všetkými potrebnými dokumentmi. Prípad má viacero doplňujúcich skutočností. Žiadna skutočnosť však v objasnení prípadu nepomohla.

Podrobnosti prípadu

Jediným výsledkom pátrania je fakt, že na vozidle boli použité kradnuté evidenčné značky a falošné doklady zamestnanca.  Práve v preprave obrovských nákladov sa často stáva, že odoslané kamióny nikdy nedorazia do cieľovej destinácie. Ako sa hovorí, doba je zlá. Ako však chce zlodej ukradnutú čokoládu speňažiť, aké dôvody ho k tomu viedli, ostáva zatiaľ tajomstvom. V prípade krádeží potravín je výhodou fakt, že pokiaľ zlodej rozumie oblasti a má kontakty, dokáže tovar skutočne rýchlo speňažiť a predať na čierny trh. V takom prípade je takmer nemožné vypátrať akékoľvek dôkazy. Ako sa hovorí doba je zlá. Netreba však zabúdať, že sa dá dnes rovnako dobre ukradnutý tovar speňažiť a zarobiť ako „si ísť posedieť“ za mreže väzenia.

Krádež 20 ton čokolády v hodnote 50 000 eur

Zdroj foto: youtube.com/kraftwerkmod

Krádež 20 ton čokolády v hodnote 50 000 eur

Zdroj foto: youtube.com/kraftwerkmod 

Zdroj: https://www.dw.com/

 

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Kamión na českých značkách ukradol čokoládu za 50 000 €