Druhá generácia BMW X1 je už na ceste

Pred piatimi rokmi prišiel na scénu kompaktný crossover, s pohonom zadných kolies. Teraz prichádza druhá generácia, s množstvom vylepšení, po krátkej dobe. BMW X1 2016 uvidíme na trhu už túto jeseň.

Síce zatiaľ len v Spojených Štátoch, no založené na úplne novej platforme ako súčasné osobné automobily. BMW X1 xDrive28i bude mať špeciálnu architektúru zadného pohonu, ktorá je základom k druhej sérií Active Tourer a Grand Tourer a BMW tretej generácie Mini. Zatiaľ čo predchádzajúca X1 bola hravým crossoverom, novinka bude konzervatívnejšia s osvedčeným stylingovým štýlom spoločnosti BMW. Táto verzia je síce o niečo kratšia ako predchádzajúce, no predné a zadné previsy vzrástli. Takisto je aj vyššia a vytvára väčší priestor pre cestujúcich a batožinu. Automobil schudol a opeknel.

Na trhu bude k dispozícií 2,0 litrový štvorvalec s 228 koňmi pod kapotou. Osemstupňová a šesťstupňová manuálna prevodovka, športové sedačky pri športovom balíku. Z nuly na stovku vybehne za 6,3 sekundy, najvyššia rýchlosť je 230 km/h. 

Nové BMW X1 bude čeliť tvrdej konkurencií v podobe Audi Q3, Lexus NX či Mercedes-Benz GLA. Myslíte si, že konkurentov porazí?

Zdroj:

Text: Autobazar.SK

Video: Youtube.com

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Druhá generácia BMW X1 je už na ceste