Mercedes spomína na pretekársku legendu špeciálnou edíciou

Mercedes Benz SL čaká čoskoro rozsiahly facelift, no spoločnosť sa pustila do špeciálnej edície, ktorá je poctou legendy 300 SL Mille Miglia 417. Predstavujeme vám o niečo extrovertnejšie SL, ktoré si zachovalo svoj štýl.

Súčasná verzia automobilu Mercedes-Benz SL550 Mille Miglia 417, oslavuje tento rok 60. výročie pretekárskej legendy Mercedes Benz SL 300, ktorá v roku 1955 nečakane dobila preteky Mille Miglia. John Fitch a Kurt Gessle získali piate miesto, no aj na druhom a treťom mieste sa umiestnili modely 300 SL..

Špeciálna edícia je ponúkaná v matnej čiernej farbe, s čiernymi 19 palcovými kolesami vpredu a 20 palcovými kolesami vzadu. Automobil je plný červených akcentov, ktoré obohacujú jeho zaujímavý dizajn. Aby sme nezabudli - ide o kabrio, ktorého strechu si môžete sklopiť dole elektronicky, keď je auto v pokoji.

Agresívny dizajn podčiarkujú aj jeho parametre a rýchlosť. Z nuly na stovku vybehne tesne pod 4 sekundy a maximálka je 249 km/h. Celkom slušné na kabrio, čo poviete? Sedemstupňová automatická prevodovka je oproti škrtiacej klapke trochu lenivá, no presné riadenie a stabilita na ceste hrajú prím. Mercedes očakáva, že práve tento kúsok sa stane zberateľským, podobne ako jeho predchodca. Nábeh na to má.

Zdroj:

Text: Autobazar.SK

Video: Youtube.com

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Mercedes spomína na pretekársku legendu špeciálnou edíciou