Porsche Cayman GT4 dostáva k 18. narodeninám nové vylepšenia

Športové poršátko so stredným motorom oslavuje plnoletosť a dostáva nové vylepšenia, vďaka ktorým ho budú fanúšikovia zbožňovať ešte viac ako doteraz.

Jedno z najlepších Porsche Cayman GT4 vychádza z tieňa 911-tky, aby sa ukázalo v plnej kráse. Vynikajúce rozloženie stredného motora a nízky moment zotrvačnosti dávajú tomuto autíčku obrovské manipulačné výhody oproti práve spomínanej ťažkej 911. Adaptívne tlmiče z GT3 sú preladené na GT4 s mäkšími zadnými pružinami a obrie zadné krídlo v zadnej časti mu dodáva imidž pretekára.

Upravený 400 koňový 3,8 litrový plochý šesťvalec z Porsche Carrera 911 S bude zabudovaný v Caymane, no keďže bude prispôsobený malému autu, dostane sa na úroveň "len" 358 koní pri 7400 otáčkach za minútu. To je však stále veľmi slušný výkon. Dynamické držiaky vedia pozastaviť v zlomku sekundy celé pohonné ústrojenstvo, manipulácia je voľnejšia, pohodlnejšia a jemnejšia. Šesťstupňová manuálna prevodovka a rekonštruovaná spojka sú plusom. Zrýchlenie z nuly na stovku je za 4 sekundy a musíme povedať, že Porsche Cayman GT4 bude po vylepšení rýchlejšie ako akékoľvek iné Porsche bez turba či prívlastku GT. Cena sa pohybuje okolo 78794 € a určite je to aj jedno z najkrajších Porsche, aké môžeme v súčasnosti vidieť na automobilovej scéne.

Porsche Cayman GT4 na autosalóne v Ženeve:

Zdroj:

Text: Autobazar.SK

Video: Youtube.com

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Porsche Cayman GT4 dostáva k 18. narodeninám nové vylepšenia