Vypočujte si dokonalosť Bentley EXP 10 Speed ​​6

Bentley EXP 10 Speed ​​6 už síce bolo predstavené na tohtoročnom ženevskom autosalóne, no naplno zažiarilo až teraz počas Concorso d'Eleganza Villa d'Este 2015. Ak sa vám zdalo, že je dokonalé, teraz sa vám bude zdať ešte dokonalejšie.

 

Úžasný stroj získal cenu za dizajn konceptových áut a prototypov medzi takými konkurentmi ako napríklad Aston Martin DBX, čo je tiež vskutku nádherné auto. Tentokrát sa auto nieslo ulicami po dlažbe a jeho jazda bola pastvou pre oči. Aj uši. Zvuk motora zaujal a začalo sa špekulovať o štvorlitrovom osemvalci s dvojitým turbom, no vozidlo je pre W12 príliš malé. Speed 6 v názve však môže odkazovať na počet valcov, tak ako to bolo u závodného prototypu Bentley v Le Mans s názvom Speed 8 z roku 2000. Detaily zatiaľ neboli odhalené a tak sa môžeme len domnievať o tom, čo sa skutočne nachádza pod kapotou. Istá je však bezchybná koncepcia, dokonca ešte bezchybnejšia ako to je u Continental GT. Akonáhle vstúpi Bentley EXP 10 Speed ​​6 do výroby, budú zodpovedané všetky otázky. 

Musíme ale uznať, že tento kúsok sa vydaril "se vším všudy". Len sa naň pozrite a vypočujte si úchvatný zvuk jeho motora.

Zdroj:

Text: Autobazar.SK

Video: Youtube.com

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Vypočujte si dokonalosť Bentley EXP 10 Speed ​​6