Neuveriteľné sa stáva skutočnosťou! Na scénu prichádza ešte silnejší a výkonnejší VW Golf R500

Pamätáte si ešte na najvýkonnejší Golf R400, ktorý spôsobil ošiaľ u fanúšikov značky Volkswagen? Nuž, tak už je prekonaný. Znie to neuveriteľne, ale na svete je Golf s označením R500 a ak tipujete, že bude mať 500 koní, tipujete nesprávne. Bude ich až 518!

Spoločnosť Volkswagen v súčasnosti vyvíja výrobnú verziu modelu Golf R400, ktorý sme vám prednedávnom predstavili ako koncept. Zatiaľ nie je známe, kedy skutočne vyjde na svetlo sveta, no už je potvrdené, že pod kapotou bude ukrývať až 400 koní.

Pre tých, ktorým sa nechce čakať na príchod R400, nemecká tuningová spoločnosť Oettinger prichádza s ešte horúcejšou novinkou, ktorej meno má až o 100 koní viac! Golf R500 s 2,5 l päťvalcovým motorom vytiahne až 518 koní pri 6100 otáčkach za minútu a 501 stôp krútiaceho momentu pri 3600 otáčkach za minútu. So šesťstupňovou manuálnou prevodovkou tento superstroj zvládne šprint z nuly na stovku za 3,4 sekundy a najvyššiu rýchlosť dosahuje až 218 km/h. 

R500 si s klasickým Golfom R nepomýlite - hlboký predný nárazník s tromi veľkými vetracími otvormi a rozdeľovačom z uhlíkových vlákien, strešný spojler, montovaný široký difuzór a 20 palcové zliatiny s kvalitnými pneumatikami Dunlop Sport Maxx, vás donútia si toto auto zapamätať. Kožený interiér s kontrastným oranžovým prešívaním, špecifické obloženie palubovky, stredovej konzoly a dverových panelov dodáva tomuto autu športový výraz aj z vnútra.

Ak sa chystáte takéto autíčko parkovať vo vašej garáži, mali by ste vedieť, že nebude zrovna lacný špás. Základná cena sa pohybuje približne na sume 150 000 €, no pri pohľade naň sa niet čomu čudovať. Vyšperkované do posledného detailu poteší oko aj srdce nejedného fajnšmejkra!

 

Zdroj:

Text: Autobazar.SK

Video: Youtube.com

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Neuveriteľné sa stáva skutočnosťou! Na scénu prichádza ešte ...