Dobehne Španiel svalnatého Francúza aj v našom Dueli?

Súboj prednohrabiek v Nürburgringu zažil novinku, ktorú minulý týždeň ospevoval celý automobilový svet! Španielsky kombík natrel francúzskeho športovca. Aj keď, iba na krátko.

Vyzývateľ, španielský model od Seatu Leon ST Cupra vo verzii kombi pod vedením profesionálneho jazdca, Jordi Geného, podal úctyhodný výkon v čase 7:58.44 sekundy.

Zdolanie severnej 12-míľovej slučky okruhu sa podarilo a silnejšia verzia španielskeho kombíka porazila posledný najlepší čas 8: 7.97sekundy z pod kapoty modelu Renault Sport Megane Trophy, s prehľadom. O pekných 11 sekúnd  vytrel zrak aj osemvalcovej štvorkolky modelu AudiRS4 generácie B7.

Kde je pravda?

Ide o premyslený ťah od automobilky? Predsa len, o kombíku hovorí celý svet. A hoci, za perfektným časom auta okrem jeho perfektných jazdných schopností treba brať v úvahu aj perfektné jazdné schopnosti jazdca. Každopádne dlhých 15-minút svetovej slávy urobí svoje pre predajnosť tohto modelu.

My Nürburgring síce nemáme, ale máme slovenské cesty a naše vlatsné jazdné schopnosti. Vybrali sme dostupné verzie najpodobnejších modelov a príbuzných duelantov z okruhu z aktuálnej ponuky a staviame ich proti sebe na poli nášho duelu. Renault Megane tak ako na okruhu vedie. Dáte šancu tejto Cupre? Alebo, otázka inak: Ktorý chcete v garáži?

[duel:7021987:5591296]

Zdroj: Autobazar.SK

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Dobehne Španiel svalnatého Francúza aj v našom Dueli?