Ford Mustang GT 2015 konečne prichádza aj do Európy!

Nadšenci Mustangov si tento rok prídu na svoje aj na najstaršom kontinente. Ford Mustang GT Coupe 2015 konečne prichádza do Európy v žiarivo žltej farbe!

Viac ako 2200 zákazníkov v Európe si objednalo úplne nový Ford Mustang GT fastback a kabriolet, čo je na jeho cenu pomerne vysoké číslo. Dočkajú sa dvoch verzií motora - prvou je preplňovaný 2,3 litrový štvorvalec EcoBoost, ktorý pod kapotou ukrýva až 313 koní a vyšprintuje z nuly na stovku za 5,8 sekundy. Druhá verzia na "sviatočné jazdenie" má 5 l osemvalec s atmosferickým nasávaním, 415 konských síl a zrýchlenie z 0 km/h na 100 km/h len za 4,8 sekundy. Áno, je to najrýchlejší vysokoobjemový model od Fordu, aký sa v Európe doposiaľ vyskytol. Aj výkon automobilu a jazdná dynamika boli nastavené podľa európskych jazdných očakávaní, štandardný výkonový balíček zahŕňa napríklad aj chladenie pre vysokorýchlostnú jazdu.

Ford Mustang GT 2015 bude mať voliteľné režimy diskov, ktoré budú ovládané prostredníctvom prepínačov v stredovej konzole a na výber bude nastavenie Sport +, Track alebo Snow/Wet. Voliteľný elektrický posilovač riadenia umožňuje vodičovi zvoliť si jazdu v režimoch Normal, Comfort alebo Sport. Elektronický systém linky Lock sa vzťahuje len na predné brzdy, pričom zadné pneumatiky zostávajú stále "horúce". Štandardne majú všetky modely 19 palcové kolesá, automatické svetlomety HID, dvojzónovú klímu, koncové LEDky, zadný difúzor, 8 palcový dotykový displej a hlasové ovládanie.

Koncom júna sa Ford Mustang GT dostane na pulty predajní v Európe, Anglicko si počká až do októbra. V Nemecku cena 2,3 EcoBoostu s manuálom začína na 35 000 €, zatiaľ čo silnejšia a rýchlejšia verzia GT tiež s manuálnou prevodovkou začína v základe na 40 000 €. Žltý krásavec je neprehliadnuteľný už teraz!

Pekný je aj v červenej:

Zdroj:

Text: Autobazar.SK

Video: Youtube.com

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Ford Mustang GT 2015 konečne prichádza aj do Európy!