Top 5 najspoľahlivejších sedanov pre rodinu

Výber auta je jednou z najdôležitejších udalostí, kde si treba dobre zrátať všetky kritéria a nechať si poradiť od odborníkov. Ak máte rodinu a potrebujete "niečo väčšie", ideál pre vás môže byť práve sedan.

Nároky na rodinný sedan sa za posledné roky až tak nezmenili - pohodlie, ekonomika, spoľahlivosť, dizajn a výkon, ktorý zvláda. Automobilky sa v dnešnej dobe snažia spraviť čo najkompaktnejší balík za čo najlepšiu cenu a tu je výsledok. Vybrali sme pre vás 5 najlepších značiek a modelov sedanov, ktoré spĺňajú základné požiadavky celej rodiny.

 

5. Hyundai Sonata

Top 5 najspoľahlivejších sedanov pre rodinu

Elegantné, moderné, v základe 2,4 liter, no športová verzia ponúka dvojliter a hybridný Eco model len 1,6 l. Pružné odpruženie, príjemné radenie, pohodlie, spoľahlivé technológie, trochu nevýrazný dizajn, no auto je bez pripomienok vskutku dobrý výber.

 

4. Volkswagen Passat

Top 5 najspoľahlivejších sedanov pre rodinu

Dlhší, širší a napriek tomu nižšia cena. 1,8 l turbo štvorvalec, 3,6 l šesťvalec a dvojlitrový turbodiesel nájdete v modeloch Passat, ktoré okrem iného ponúkajú aj pekný a priestranný interiér. Exteriér je príjemný, no tiež nepatrí medzi najvýraznejšie modely. Nič však nebráni tomu, aby sa stal dominantou pre vašu rodinu.

 

3. Kia Optima

Top 5 najspoľahlivejších sedanov pre rodinu

Viac než len ďalší rodinný sedan! To bolo heslo, ktorým sa riadila spoločnosť Kia pri návrhu a výrobe modelu Optima. Základný model má až 192 koní, 2,4 l štvorvalec pod kapotou, turbo vytiahne až 274 koní na dvojlitri a obidva majú šesťstupňovú automatickú prevodovku. Hybridná verzia pod kapotou ukrýva takmer 200 koní a všetky modely vás potešia prvotriednym interiérom, agilným podvozkom a neopakovateľným štýlom. Spoľahlivosť na prvom mieste je samozrejmosťou.

 

2. Honda Accord

Top 5 najspoľahlivejších sedanov pre rodinu

Vznešený sedan od Hondy je kombináciou jazdnej dynamiky a priestranného interiéru, čo ju stále drží medzi najpredávanejšími a zároveň najspoľahlivejšími sedanmi pre rok 2015. 2,4 l štvorvalec s 185 koňmi alebo 3,5 l šesťvalec s 278 koňmi ponúka dokonalú jazdu každému šoférovi. Cena a pohodlie Hondy Accord sú pre rodinu výhodnou ponukou.

 

1. Mazda 6

Top 5 najspoľahlivejších sedanov pre rodinu

Číslo jeden medzi sedanmi je Mazda 6. Vďaka štýlovému dizajnu, dôveru budujúcej manipulácií a bohatému interiéru je jedným z najlepšie vyzerajúcich a najpríjemnejších rodinných sedanov. 2,5 litrový štvorvalec má 184 konských síl s pohonom predných kolies, vybrať si môžete manuálnu alebo automatickú šesťstupňovú prevodovku, ktorá je efektívna a v porovnaní s ostatnými sedanmi má uvoľnené zrýchlenie. Najlepší rodinný sedan dnešnej doby je praktický, štýlový a výnimočný. Čerešnička na torte sedanov má svoje prvenstvo zaslúžene.

Nezaujal vás náš výber? Viac sedanov nájdete v našej ponuke na Autobazar.SK.

Zdroj: Autobazar.SK

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Top 5 najspoľahlivejších sedanov pre rodinu