Popasste sa na Aute roka 2015: Das Volkswagen Passat!

Pozornosť, ktorú si značka Passat z dielne ľudovej nemeckej automobilky Volkswagen v ostatnom čase získava na svoju stranu, je jasná. Na Autosalóne v Ženeve vyniesli jeho 8. generáciu na piedestál: Auto roka 2015!

Prestížne ocenenie v medzinárodnej ankete, ktorá sa na autosalóne koná každoročne, je tým NAJ z NAJ pre všetky automobilky. Udeľuje sa už od roku 1964 a minulý rok si ho odniesol Peugeot 308 a rok pred ním model VW Golf.

V ankete získal pekných 340 bodov a s jasným odstupom za sebou nechal finálových konkurentov: BMW 2 Active Tourer, Citroën C4 cactus, Ford Mondeo, Mercedes - Benz, Nissan Qasqai, Renault Twingo.

Bez debaty, Passat a jeho varianty patria k obľúbenému a efektívnemu vozidlu strednej triedy, ktoré sa predáva už na úrovni jeho ôsmej triedy. V Ženeve predstavili benjamínka - verziu Alltrack, ktorý nám podrástol o 27,5 mm. Spája pohon všetkých kolies s novým dizajnom. Vyznačuje sa lepšou priechodnosťou na zlých cestách a nebude mu chýbať ani adaptívny podvozok, ktorý pevne na zemi držia 17-palcové disky. Najmladší kus ľudovej rodiny strednej triedy nájdeme v ponuke s 5-timi typmi motorizácie, ktoré spľňajú normu Euro 6. Dve pohonné jednotky spaľujú benzín a tri naftu, pričom zážihové verzie majú 110kW(150k) a 162kW(220 k). Najslabšia vznetová verzia má výkon 110kW (150 k), prostredná 140kW( 190 k) a najsilnejšia výkon, ktorý je zároveň maximom: 176 kW (240 k).

Ak dnes pôjdete cestou z práce alebo do práce, pozorne si všimnite, koľko "passatíkov" vám pôjde na proti. Ak jeden z nich nebudete šoférovať vy, doma ho nezabudnite pekne pohladkať a preleštiť mu ciferník. Nech si trochu užije svetovej slávy, ktorej sa jeho kolegom s mladšími výrobnými číslami v týchto dňoch dostáva. 

Volkswagen Passat -  Das auto 2015

Sport Coupé koncept GTE, ktorý sa predstavil v Ženeve:

Zdroj: Autobazar.SK

Video: Youtube.com

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Popasste sa na Aute roka 2015: Das Volkswagen Passat!