Nespokojný Číňan rozbil svoje Maserati kladivom

Zdá sa, že obľúbenou formou protestu sa v Číne stáva manuálne rozbíjanie drahých automobilov.   Existuje legenda, podľa ktorej Elvis Presley strieľal po svojom DeTomaso Pantera, keď nechcelo štartovať. Údajne sa to stalo dokonca viackrát. Podobné riešenie frustrácie zo servisných služieb sa stáva v Číne veľmi populárnym a nebavíme sa o bežných autách, ale o exkluzívnych kúskoch.

 

Všetci si dobre pamätáme Číňana, ktorý počas Svetového dňa práv spotrebiteľa pred dvoma rokmidemonštratívne zruinoval svoje Lamborghini Gallardo s partiou najatých demolátorov. Majiteľ bol nespokojný s prístupom servisu, ktorý mu nielen že auto neopravil, ešte ho aj poškodil.

Nespokojný Číňan rozbil svoje Maserati kladivom

Z rozbíjania luxusných tátošov sa stáva v Číne folklór

História sa zopakovala opäť v Číne, opäť v meste Qingdao a opäť je obeťou luxusné talianske auto. Istý pán Wang vedie dlhoročný spor s lokálnym dílerom Maserati a importérom Maserati China. V servise mu namiesto výmeny pokazeného dielu za nový namontovali „second-hand“ súčiastku a ešte si aj naúčtovali za opravu. Tak sa začal konflikt v roku 2011, do ktorého je už teraz zatiahnutá aj poisťovňa. Tá sa postavila na stranu dílera.

Nespokojný Číňan rozbil svoje Maserati kladivom

 

Protestno-demolačná akcia sa tešila pozornosti médií, keďže sa odohrala pred dverami práve prebiehajúceho autosalónu

Nespokojný pán Wang svoje Maserati Quattroporte pristavil pred výstavnú halu práve prebiehajúceho medzinárodného autosalónu v Qingdao a najatí chlapíci s kladivami sa postarali o skazu talianskej krásy. Wang nenechal nič na náhodu a miesto a čas svojej akcie si dobre naplánoval. Počas konania autosalónu mal pozornosť médií zaručenú, ale pre istotu si zadovážil aj bannerovú plachtu.

Podľa stránky carnewschina.com sú práva spotrebiteľa v Číne horúcou témou. Zákazníci sa často stretávajú s aroganciou najmä západných spoločností a dovolať sa svojich práv je niekedy nemožné. Spolu s expanziou predajov na čínskom trhu by mala expandovať aj starostlivosť o zákazníka, aby už nemusel padnúť za obeť žiadny ďalší taliansky klenot.

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Nespokojný Číňan rozbil svoje Maserati kladivom