FIA Svetový pohár cestovných vozidiel už o niekoľko dní!

Necelý týždeň nás delí od historicky druhého podujatia WTCR - FIA Svetového pohára cestovných vozidiel na automotodróme SLOVAKIA RING. Počas jedného víkendu 10.-12. mája zažijeme s touto svetovou elitou aj najlepších vytrvalostných jazdcov motocyklov FIM EWC, počas 8 Hours of SLOVAKIA RING.

Zdroj: Slovakia Ring

Races of Slovakia - takto znie spoločný názov celého podujatia, ktoré ponúkne historický unikát - spojenie dvoch svetových šampionátov na dvoch a štyroch kolesách, pod jednou strechou. Uplynulý víkend sa liga WTCR ukázala na druhom podujatí sezóny 2019 u našich maďarských susedov.

WTCR - FIA Svetový pohár cestovných vozidiel s podporou spol. OSCARO priniesol na Hungaroringu (26.-28.4.) nesmierne napínavé a tesné súboje, z ktorých najlepšie vyšiel Néstor Girolami. Prevzal si žezlo priebežného poradia seriálu, ktorý zažije svoje superfinále na decembrovom podujatí v Malajzii (#RoadToMalaysia).

Popri argentínskej radosti si museli domáci fanúšikovia vystačiť s druhým miestom pre ich Norbiho Michelisza, ktorého v tretích pretekoch porazil víťaz a tímový kolega Gabriele Tarquini z BRC Hyundai N Squadra Corsa. Tak ako pred rokom, aj teraz odštartoval Michelisz z DHL Pole Position, no nedokázal udržať za sebou Tarquiniho - úradujúceho šampióna WTCR.

Argentínčan Esteban Guerrieri skončil Race 1 (1. preteky) ako tretí, čím sa ujal priebežného vedenia v tabuľkách. Race 2 skončil piaty a v Race 3 vypadol z prvého miesta pre problémy s elektronikou a následný výpadok vo výkone motora. To však nebolo všetko a tento jazdec tímu ALL-INKL.COM Münnich Motorsport napokon havaroval so zlomeným riadením, ako dôsledok kolízie z Race 2.

Yvan Muller sa v Race 1 dočkal prvého pódia v tomto roku (2. miesto), zatiaľ čo jeho synovec a kolega z tímu Lynk & Co Yann Ehrlacher skončil na treťom mieste v tretích pretekoch víkendu, ktoré sa konali - rovnako ako tie druhé - na mokrej trati.

Jean-Karl Vernay odštartoval Race 2 z DHL Pole Position (obrátené poradie top 10 výsledkov 2. časti kvalifikácie), no problémy so spojkou znamenali slabý štart. Skončil druhý, pred nováčikom Hungaroringu Danielom Haglöfom. Tento Švéd dosiahol druhé pódium sezóny pre nový tím PWR Racing, pred tímovým kolegom Mikelom Azconom na CUPRE, ktorý skončil na 4. mieste aj v Race 3.

Aurélien Panis (syn víťaza Veľkej ceny Monaka F1 1996 Oliviera Panisa) skončil Race 1 na 5. mieste (Comtoyou DHL Team CUPRA Racing). Thed Björk, ktorý pred Maďarskom viedol priebežné poradie, skončil najlepšie ako 5. v Race 3. Rob Huff si prevzal trofej TAG Heuer Best Lap Trophy za najrýchlejšie kolo v pretekoch, a to za jeho výkon v Race 3 za volantom SLR Volkswagen Golf GTI TCR.

Priebežné tabuľky vedie teda Argentínčan Néstor Girolami z tímu ALL-INKL.COM Münnich Motorsport na Honde Civic TCR. Ten zažil svoj debut v medzinárodných cestovných vozidlách práve na SLOVAKIA RINGU v roku 2015.

Ďalšie informácie nájdete na www.slovakiaring.sk.

 

PR článok

Zdroj: Slovakia Ring

Foto zdroj: Slovakia Ring

 

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / FIA Svetový pohár cestovných vozidiel už o niekoľko dní!