Bulhari vylepšili Trabant tak, že by si ho kúpil aj dnes!

Trabant, to je v podstate stelesnenie produkcie bývalého Východného Nemecka. V zložitej ekonomickej situácií bol dopyt po lacných a funkčných automobiloch extrémne vysoký. Trabant bol tým najlacnejším, čo sa vôbec dalo zohnať.

Zdroj: motor1.com

Už vtedy šlo o samé dno automobilovej produkcie. Veď aj karoséria je z plastu! Navyše špecifický zvuk dvojtaktu každému dával jasne najavo, že sa blíži niekto v lacnom aute. Vtedy iste nikto ani len netušil, že sa z Trabantu stane o niekoľko rokov legenda! Portál motor1 priniesol informáciu o tom, že bulharský úpravca športových vozidiel si vzal do parády aj obyčajný Trabant!

Zdroj: motor1.com

Zaujal by aj dnes!

Bulharská spoločnosť Vilner Garage sa zaoberá predovšetkým úpravami luxusných vozidiel. Na ich stránke môžete nájsť projekty ako Audi R8, Mercedes SLS, Rolls- Royce Phantom, Ford Mustang GT, Lamborghini Murcielago, Rimac Concept One a mnohé ďalšie. Všetko sú to už aj bez úprav exkluzívne vozidlá. Bulhari sa ich ale aj
tak rozhodli povýšiť ešte o niekoľko stupňov vyššie. O úpravy výkonu sa nejedná, ide o unikátne dizajny. Venujú sa vonkajším, ale predovšetkým vnútorným úpravám interiérov. A každý kúsok je klenotom.

Zdroj: motor1.com

Rovnako ako aj tento Trabant. Exteriér je upravený len veľmi kozmeticky. Nová predná maska a nárazník ide v duchu originálu. Nové sú aj kolesá, LED svetlomety a nájdeme tu odkazy na číslo 21, ktoré si na želanie prial nový majiteľ. Oveľa výraznejšie zmeny čakali interiér. Ten vyzerá ako na celkom novom štýlovom vozidle, ktoré by si rozhodne nespravilo hanbu ani dnes. Nájdeme tu množstvo čiernej a béžovej kože. Zaujímavo vyzerajú aj kárované časti, ktoré dodávajú Trabantu zaujímavý retro vzhľad. Rovnaký retro vzhľad má aj rádio, ktoré je ale celkom nové a plné najmodernejších technológií.

Zdroj: motor1.com

Zaujme aj nový športový volant. Tento Trabant je navyše z roku 1990, čo znamená, že pod kapotou už nie je typický dvojtakt. Milovníkov Trabantu to zarazí, predsa len toto auto nemá charakteristický zvuk, ktoré všetci tak milujú. Tu sa nachádza obyčajný 4 valcový 1,1 litrový motor, ktorý sa v tej dobe používal vo VW Polo. Od bublajúcej legendy tak má ďaleko, no na bežné použitie ide o fantastickú vec.

Zdroj: motor1.com

Zdroj: motor1.com
Zdroj foto: motor1.com

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Bulhari vylepšili Trabant tak, že by si ho kúpil aj dnes!