Autentické zábery: Vodič z auta natočil valiacu sa lavínu  

Nebezpečia na cestách je viac ako dosť. Vodič musí rátať s kolónami, nebezpečnými situáciami, zlým stavom vozovky a tiež predvídať chyby ostatných účastníkov premávky. Nebezpečenstvo číha na cestách aj pri strete s divými zvieratami. Zver však nie je posledné riziko, ktorému ako vodiči čelíme. Netreba zabúdať na vrtochy počasia a nebezpečenstvá jednotlivých sezón.

Nebezpečenstvo na cestách

Zimné obdobie patrí medzi najbezpečnejšie so všetkých 4 ročných období. Môže za to menší podiel denného svetla a zlá viditeľnosť, neupravená vozovka, šmykľavý povrch, ľad a sneh. Sneh dokáže ohroziť ešte v jednom prípade. Pri zosuvoch snehovej pokrývky z okolitých štítov hrozí taktiež značné nebezpečenstvo, ktorému sa nemožno vyhnúť prípravou. Pri prejazde rizikovým úsekom maj na pamäti niekoľko pravidiel. Nikdy nepodceňuj výstrahu lavíny!

Zdroj: Youtube kanál Fire arrow

Nikdy nepodceňuj výstrahu lavíny!

Prírodný úkaz s ničivým dopadom na okolie patrí k častým príčinám dopravných nehôd a obmedzení. Nepodceňuj lavínové správy a výstrahy! Náhodne prechádzajúci vodič zachytil masu snehu na záberoch, ktoré vystrašia nejedného vodiča. Sleduj video na vlastné oči.

Zdroj: Youtube kanál Fire arrow

Čo dokáže nebezpečný sneh?

Pri pohľade na snehovú pokrývku ťa vôbec nemusí napadnúť, čo dokáže spôsobiť. Rovnako nemusíš tušiť, že ide o mimoriadne nebezpečnú situáciu na ceste a treba sa uistiť, že sa s vozidlom nachádzaš v dostatočnej vzdialenosti.

Zdroj: Youtube kanál Fire arrow

Pád lavíny

Obrovský biely mrak je predzvesťou problémov so strany nebezpečných prírodných úkazov. Zábery z videa zachytávajú krátky priebeh cele scény. Len 1 využívaný pruh, mimimum premávky.

Spolu s počasím sa všetko mení z minúty na minútu. Cesta s označením I-70 na rýchlo sa postupujúcu lavínu tak skoro nezabudne. Čo všetko spôsobila? Ničivý valiaci sa biely mrak má nečakanú silu. Ako to dopadne, keď prírodný úkaz prekvapí človeka? Palubnej kamere sa podarilo zachytiť celý pád lavíny na cestu vo videu.

Zdroj: Youtube kanál Fire arrow

Autentické zábery

Obrovský zosuv lavíny, našťastie, nezasiahol žiadnych účastníkov premávky. Vyžiadal si prísnejší rozbor počasia a hroziaceho nebezpečenstva v rizikových oblastiach. Odborníci označili tento typ lavíny ako menej nebezpečný. Vodiči sa s ním stretnú najmä po intenzívnom snežení, čo je na miestnych cestách celkom bežný jav. Dá sa na niečo podobné pripraviť?

Sleduj video

Desivé zábery boli natočené pri jazde po diaľnici Interstate 70  neďaleko mesta Copper Mountain v Colorade. Zábery skutočne berú dych. Posúď sám. Vieš si predstaviť podobné situácie na cestách u nás?

Zdroj: Autobazar.SK, Youtube kanál Fire arrow

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Autentické zábery: Vodič z auta natočil valiacu sa lavínu