Nové BMW 1 príde už tento rok, ako predokolka!

BMW 1 nie je na cestách ničím neobvyklým. Vlastní ho aj mnoho vodičov, ktorí ani len netušia, že majú auto s pohonom zadných kolies. Zadokolku na druhej strane ocenia tí vodiči, ktorí sa za volantom radi zabávajú a napríklad v zime sa neboja poslať auto do zákruty aj šmykom. Pri moderných autách to už tak časté nebýva a ani najnovšie BMW 1 nebude výnimkou. Vyzerá však dobre.

Zdroj: carwow.co.uk

Zbohom duch BMW

BMW sa vždy prezentovalo ako auto, ktoré hľadí hlavne na pôžitok z jazdy. Bohužiaľ život sa mení a aj duch niekdajších BMW. Aspoň čo sa týka modelu 1. Niekdajšie auto s pohonom zadnej nápravy je už len predokolkou. Prečo? Dôvod je jednoduchý, uloženie motora pri autách so zadným pohonom znamená, že zaberie viac priestoru. Pri predokolke nezaberá motor toľko miesta a podľa automobilky dnešní vodiči uprednostňujú viac priestoru pred lepšími jazdnými vlastnosťami. Nuž a samozrejme sa aj znížia výrobné náklady, údajne až o 600 €. Na druhej strane to nemusíme BMW až tak zazlievať. Ľudia, ktorí chceli zábavné auto siahali obvykle po BMW 5 alebo BMW 3. Údajne až 80% majiteľov BMW 1 ani len nevedelo, že majú zadokolku.

Zdroj: carwow.co.uk

Prekvapením je vzhľad. Nové generácie obvykle pôsobia agresívnejšie a robustnejšie, ako predchodcovia. Tu je to mierne inak, súčasná generácia dizajnovo poukazovala na pohon zadných kolies, nové BMW 1 bude moderné, no o čosi kultivovanejšie ako predchodca. Takže sa z BMW 1 stane v podstate štandardný hatchback. Unikli už aj špionážne fotografie, kde si môžete novinku pozrieť. Treba povedať, že k dispozícií bude už len 5 dverová verzia a bohužiaľ sa zatiaľ zdá, že BMW 1 stratí časť zo svojho charatkeru a už nebude až tak rozpoznateľná v záplave ďalších hatchbackov.

Zdroj: carwow.co.uk

Čo sa týka pohonu, základ nám poskytne 1,5 litrový benzínový 3 valcový motor. Samozrejmosťou bude aj 2 litrový 4 valcový motor. Milovníkov rýchlosti poteší možnosť, že sa na trhu časom objaví aj ostrá verzia BMW 1 M140i. Šepká sa o výkone až niekde okolo 340 koní čo by dávalo šance na to, aby sa z BMW 1 stal aj najrýchlejší a najšportovejší hatchback. Čo sa týka ceny, oficiálne nie je nič známe, no v základe by sa malo jednať o nejakých 25 700€. Príchod je naplánovaný na jeseň tohto roka, uvidíme, aký úspech zaznamená.Zdroj: carwow.co.uk

Zdroj: Autobazar.sk, motor1.comcarwow.co.uk

 

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Nové BMW 1 príde už tento rok, ako predokolka!