Yaris Cross žiari v kreatívnom polepe

5 talentovaných umelcov z Lisabonu pripravilo kreatívne polepy na oživenie novo predstavenej Toyoty Yaris Cross.

Nová Toyota Yaris Cross priniesla živé farby do mestského života. Vozový park pomaľovaný originálnymi farebnými polepmi nemožno prehliadnuť. Posúďte sami. 

5 kreatívcov z Lisabonu bolo poverených vytvorením jedinečných návrhov na oslavu uvedenia aktualizovaného modelu. Umelecké diela, ktoré vytvorili, sú inšpirované kultúrnym dedičstvom portugalského hlavného mesta a jeho modernou street art scénou. 

Nový rad Yaris Cross, ktorý sa práve predáva, ponúka výkonnejšiu verziu 1,5-litrového hybridného elektrického pohonu s výkonom 129 koní. Novinka predstavila prvky ako plne digitálny, prispôsobiteľný displej prístrojového panelu vodiča, najnovší multimediálny systém Toyota Smart Connect a vylepšené systémy aktívnej bezpečnosti a asistencie vodiča Toyota Safety Sense.

Tento modelový rad prekvapí novým špičkovým modelom Premiere Edition, ktorý je spolu s novým Yarisom GR Sport vybavený hybridným systémom s výkonom 129 koní. Návrhy umelcov vytvárajú pozoruhodný vizuálny vzťah medzi kompaktným, mestským modelom Yaris Cross a množstvom farieb, motívov a nástenných malieb, ktoré skrášľujú lisabonské ulice. Každé z áut má svoje charakteristické črty a témy.

Zaujímaví sú aj samotní autori návrhov. Ines Santos je absolventkou ESAD.Cr, portugalskej Upper School of Arts and Design. Pred nástupom do oceňovaného štúdia Barbara Says pracovala pre reklamné agentúry a je tiež členkou tímu realizujúceho svetoznáme podujatia na oslavu architektúry v Lisabone.

Jej dizajn pre Yaris Cross je inšpirovaný slávnymi lisabonskými keramickými dlaždicami azulejo, ktoré sa stále nachádzajú na fasádach starších budov, a využívajú ich charakteristické svetlomodré a biele odtiene. Tie kontrastujú so žltým vzorom podobným kameňu nižšie na karosérii a hlbokou azúrovou farbou, ktorá pokrýva strechu auta.

Los Pepes je umelecké meno dua, ktoré tvorí dvojica Meggie Prata a Francisco Leal. Vytvárajú odvážne a euforické umelecké diela s cieľom povzbudiť pozitívne myslenie v každom, kto ich vidí. Tiež známi ako „Gangsters of Love“ skúmajú, čo môžu farby urobiť s ľudskou mysľou. Vytvárajú sprejom maľované pouličné umenie a digitálne farebné návrhy na autách. 

Ich diela sú neprehliadnuteľné. Použitím svojej techniky na Yaris Cross vyrobili impozantné lakované dielo v protikladných farbách a vzoroch na každom paneli. Výsledkom je úžasná hra farieb, ktorá stojí za pozornosť. Tosco (Paulo Ferreira) je rodák z Lisabonu a svoje umenie začal prenášať do mestských priestorov koncom 90. rokov, keď cítil potrebu vyjadriť sa viditeľnejším spôsobom. Dnes je jednou z najinovatívnejších postáv portugalskej nekonvenčnej graffiti scény.

Pre Yaris Cross vytvoril pouličnú scénu, ktorá srší energiou a humorom, obývaná fantasy postavami, ktoré si naplno užívajú život – od jazdy na bicykli a pádlovania na kanoe až po strelenie gólu a hru na jazzovej trúbke.

Ďalšia autorka, Diana Oliveira, pochádza z juhu Portugalska. Jej vášeň pre tvary a farby ju inšpirovala k tomu, aby sa stala mnohostrannou grafickou dizajnérkou a ilustrátorkou, ktorá produkuje diela, aké oživujú ilustračné diela pomocou futuristických animácií v spojení s históriou. Jej elegantný dizajn čerpá inšpiráciu z jednej z najznámejších lisabonských kachľových budov, Fábrica Viúva Lamego z 19. storočia. Motívy architektúry sú kombinované s ovisnutými vetvami citrónovníka a exotickým vtáctvom a zvieratami. P rináša zaujímavý kontrast do dizajnu. 

Posledným umelcom je Luca Colapietro. Narodil sa v Taliansku a inšpiroval sa krásou a množstvom rozličných štýlov dlaždíc v portugalských mestách. Jeho dielo sa líši od ostatných. V roku 2014 založil projekt Surrealjos, ktorý sa venuje surrealistickej interpretácii klasického dizajnu dlaždíc. Pre Yaris Cross vytvoril klasický a symetrický celoplošný dizajn prešpikovaný prekvapivými detailmi vrátane očí a otvorených úst s červenými perami. Tím umelcov, ktorý sa na ich výzore podieľal, si zaslúži pochvalu. Ako sa ti tieto pestrofarebné esá v rukáve Toyoty páčia?

Zdroj:  toyota.co.uk/toyota.co.uk

Zdroj foto: toyota.com

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Yaris Cross žiari v kreatívnom polepe