Duster je kúpa roka! Spoľahlivý a cenu takmer nestráca!

Pokiaľ si chcete kúpiť lacné nové auto, dnes máte žiaľ smolu. Aj modely, ktoré boli kedysi hlboko pod hranicou 10 000 € sú cenovo niekde celkom inde. Ešte pred pár rokmi bola za etalón medzi lacnými autami považovaná Škoda hlavne so svojou Fabiou, no tá s dnešnou cenovkou cez 15 000 € za auto v základe mieri naozaj vysoko. Relatívne pri zemi sa ešte drží Dacia, aj keď ona taktiež zaznamenala zdraženie. No prekvapivo sa stala predajným hitom v bazároch.

Recept na úspech z Rumunska

Aké auto sa bude dobre predávať? Lacné. Je to tak. Iste, drahšie autá sú lepšie, kvalitnejšie a chcel by ich mať každý, no štatisticky bývajú najpredávanejšími tie najlacnejšie. Dacia si na cene postavila svoj úspech. Postupom času priniesla aj kvalitu. S príchodom druhej generácie jej ťahúňov, Sandera a Dustera museli aj skeptici priznať, že v pomere cena/výkon ide o mimoriadne zaujímavé autá. Portál autobild.de sa dokonca pozrel na Duster, z ktorého bol veľmi príjemne prekvapený.

Zdroj foto: autobild.de

Žiadne auto nie je celkom bez chyby. Dokonca ani tie najdrahšie. Nejaké neduhy sa nevyhli ani druhej generácií Dustera, ktorého po čase trápia svetlá či brzdy, to však nie je nič závažné. Všetko sa dá jednoducho opraviť, takže nejde o nejaký zásadný nedostatok. Druhá generácia Dustera však spravila oproti predchodcovi veľký kvalitatívny skok. Navyše si stále drží relatívne zaujímavú cenovku. Čo je ešte zaujímavejšie, okrem dobrých jazdných vlastnosti si aj nadštandardne dobre drží cenu. Pri nových autách je najzásadnejší prepad ceny v prvom roku, po takých 3-4 rokoch je auto nezriedka cenovo na polovici obstarávacej ceny. Máme pred sebou Duster z roku 2021, ktorý ako nový stál 21 849 €. Dôvodom vyššej cenovky je fajn výbava, pohon 4x4, 1,5 litrový naftový štvorvalec s výkonom 115 koní. S týmto agregátom dosiahne 100 km/h za niečo cez 10 sekúnd, no spotreba sa aj v realite hýbe niekde okolo hranice 6 litrov nafty na 100 km. To je na SUV-čko s pohonom všetkých štyroch kolies veľmi fajn, navyše agregát je vcelku spoľahlivý. Toto auto má za sebou 43 120 km. Koľko by ste dali za takýto 3 ročný Duster? Okolo 13 - 14 000 €? Omyl, na predaj je za 18 950 € čo znamená, že tento Duster stratil za 3 roky len 15 % z pôvodnej ceny. Takýto a nezriedka ešte väčší prepad zaznamenávajú autá už po 1 roku od kúpy! Nuž, Dacia si s novou generáciou svojich áut očividne pomohla a uvidíme, aké úspechy na ňu ešte čakajúZdroj foto: autobild.deZdroj foto: autobild.de

 

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Duster je kúpa roka! Spoľahlivý a cenu takmer nestráca!