Masaryk Racing Days v Brne priniesli súboje aj F1!

Uplynulý víkend sa opäť niesol v znamení prekrásnych a vzrušujúcich súbojov na pretekárskej dráhe tesne za hranicami, v Brne. Na okruhu v Brne sa opäť konalo mimoriadne vydarené podujatie s názvom Masaryk Racing Days, ktoré tradične predstavilo prvotriednu show.

Počas pretekov rôznych tried nabitého víkendu si diváci mohli užívať dokonalé počasie. Vydarený víkend sprestrili preteky cestných áut aj formúl. Jazdci sa predstavili v divízií D2, FIA F4 CEZ či počas zaujímavej série HAIGO. Tá reprezentuje dnes už historické formule a cestné autá z obdobia socializmu, kedy formulová trieda HAIGO bola východoeurópskou odpoveďou na seriál F1.

Oko každého milovníka rýchlych áut iste potešili aj triedy cestných áut, športiaky od BMW, Lamborghini či Ferrari zaujmú vzhľadom, rýchlosťou a aj poriadnym zvukom. Fanušíkov na tribúnach potešila aj prítomnosťou prototypov, so špeciálom triedy LMP3 opäť hviezdil tím ARC Bratislava s Mirom Konôpkom za volantom. Pre šampionát TCR Eastern Europe šlo o finále sezóny, Maťo Homola mal titul istý už pred podujatím, no napriek tomu jazdci odovzdali na trati zo seba maximum. ESET CUP, CLIO a MAZDA MX-5 CUP či preteky ENDURANCE boli ďalšími na programe dňa, opäť šlo o preteky plné napínavých súbojov. Jedným z najväčších ťahákov bola prítomnosť monopostov F1, z ktorých si niektoré mohli diváci vychutnať aj v akcií. Na trati upútal najviac pozornosti monopost Wolf WR7 z roku 1979 či Toro Rosso STR1 z roku 2006, ktorý svojim zvukom starého dobrého 10 valcového motora nahnal zimomriavky mnohým divákom. V garážach bol vystavený aj monopost Toro Rosso STR3, s ktorým zaknihoval svoje historicky prvé víťazstvo kariéry Sebastian Vettel, extrémne zaujímavé bolo aj Ferrari 310B, v ktorom sedával a v roku 1997 pretekal legendárny Michael Schumacher. Lotus T127 z roku 2010 tento víkend funkčne protestoval a väčšinu času bol v garáži, na trati sa ale predviedlo niekoľko monopostov GP2 v dizajnoch F1. Počas podujatia Masaryk Racing Days si na svoje prišiel skutočne každý a jednozdačne šlo o vydarené podujatie a to nielen zásluhou prítomnosti atraktívnych monopostov F1. Akcia vyšla na jednotku a už sa môžeme tešiť na budúci rok, prípadne si skrátiť čakanie návštevou iného podujatia na okruhu v Brne

 

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Masaryk Racing Days v Brne priniesli súboje aj F1!