Rolls-Royce ukázal ďalšiu špecialitu za 20 miliónov, Droptail Amethyst

Rolls-Royce na základe ešte starej neelektrickej platformy stavia 4 špeciálne autá. Jedno už predstavil, teraz prichádza druhé s názvom RollsRoyce Droptail Amethyst. Je to špecialita, ktorú nebude reprodukovať a je postavená presne podľa požiadaviek konkrétneho zákazníka a po dlhodobej kooperácií a komunikácii pri dolaďovaní jednotlivých detailov. Čo to znamená? Znamená to, že množstvo práce schovanej v tomto vozidle je priamo adekvátne finálnej cene výrazne vyššej ako 20 miliónov eur.

Toto je to je absolútna špecialita a Rolls-Royce na ňu použil dvojfarebné lakovanie zovňajšku. Hlavným odtieňom je jemná fialová, ktorá je doplnená o tmavšiu fialovú. Práve v tej jemnej fialovej sa našlo miesto pre unikátne strieborné podtóny a tmavšia časť predvádza odlesky do modrej, červenej a fialovej vďaka vločkám v laku. Auto stojí na diskoch s priemerom 22 palcov, ktoré majú znova jemný náznak vonkajšej farby karosérie. Ďalšou špecialitou bude maska chladiča, ktorá predvádza lesk dosiahnutý ručným leštením a kartáčovaním. Táto technika si vyžiadala až 50 hodín roboty, aby vyzerala tak ako bolo plánované.

Foto: Rolls-Royce

Spodná časť nasávacích otvorov je z ľahkých kompozitných materiálov, ktoré vznikli 3D tlačou a má až 202, znova ručne leštených, lamiel z nehrdzavejúcej ocele, ktoré sú nalakované farbou Globe Amaranth. Zadná časť vozidla Rolls-Royce Droptail Amethyst je z dreva a pôsobí aerodynamicky. Automobilka hovorí, že to je jediný drevený prvok, ktorý je v svojej surovej forme a pomáha príplatku vo vyšších rýchlostiach.

Veľkou výzvou pre sekciu Bespoke v Rolls-Royce bolo aj vytvorenie elektrochromatického skla, ktoré by dokázalo meniť odtiene. Rolls-Royce experimentoval a vytvoril 60 druhov takýchto skiel. Sklá sú kompletne priehľadné a keď sa zatmavia, tak majú fialové tóny. V štandardnom prevedení má sklo jemný nádych do béžová, ktorý ladí s hnedou farbou Sand Dunes v interiéri.


Foto: Rolls-Royce

Interiér tejto špeciality predvádza kožu hnedej farby, tmavé drevo a výrazné fialové odtiene. Všetky interiérové prvky vydržia toľko, čo vydrží aj akýkoľvek exteriérový prvok. Až 150 rôznych vzoriek prešlo testami počas 8 000 hodín, pričom z porovnania vyšiel jediný víťaz. Testy zahŕňali silné slnečné žiarenie, dážď a hlavne obrovské zmeny teplôt.

Tak ako pri predchádzajúcom kúsku, La Rose Noire, aj tu je špeciálny hodinkový kúsok. Pochádza zo Ženevy a je klasicky ručne naťahovaný. Nesie značku Vacheron Constantin. Podobne ako pri La Rose Noire je aj tu možnosť vybrať si hodinky von a nosiť ich samostatne. Výrobca hodiniek s automobilkou Rolls-Royce spolupracoval naozaj úzko a využil farebnú tému na bielom zlate.


Foto: Rolls-Royce

Britská automobilka oznámila, že vyrobí 4 kusy modelu Droptail, čo znamená, že ešte na dva môžeme čakať.

Aj keď je toto úplne nové auto, neberie základ z nového modelu Spectre, čiže nie je elektrické. Práce na projekte Rolls-Royce DropTail, na všetkých 4 kusoch, začali ešte dávno pred uvedením elektrickej novinky. Pod prednou kapotou je teda masívny 6,75-litrový dvanásťvalec, ktorý produkuje, ako to Rolls-Royce často hovorieva, dostatočný výkon. Pri pohľade na toto auto musí byť každému jasné, že je už kompletne vypredané. Všetky 4 kusy už pred niekoľkými rokmi našli svojich majiteľov a aktuálne sa očakávajú ešte dva, ktoré ma automobilka predstaviť. Tiež to budú určite unikátne vozidlá.


Foto: Rolls-Royce

Zdroj: Autobazar.sk
Zdroj foto: Rolls-Royce

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Rolls-Royce ukázal ďalšiu špecialitu za 20 miliónov, Droptai...