ABT prerobilo Audi RS7, oslavuje 10 rokov modelu

Je to až neuveriteľne, ale Audi RS7 máme na trhu už 10 rokov. Je to auto, ktoré svojimi výkonmi stále fascinuje a predvádza sa aj v najnovšej generácii modely. Pod masívnou kapotou má štvorlitrový osemvalec, disponujúci brutálnym výkonom už v sérii. Lenže čo by to bolo za výtvor ABT, ktorý by nechal hodnoty na pôvodných číslach?

V prvom rade, ABT bude vyrábať verziu RS7 Legacy Edition ako pripomienku výročia, ale vyrobí iba dvesto kusov. Zmení sa nielen to, čo auto poháňa, ale aj tvary vďaka novým karbónovým doplnkom. Niektoré sú zaujímavé, niektoré sú minimálne diskutabilné.


Foto: ABT Sportsline

Karbónový balík doplnkov pozostáva z predného spojleru nárazníka, ale aj z okolia nasávacích otvorov z rovnakého materiálu. Z karbónu sú aj rozšírenia prednej masky vo vrchnej časti a kryty spätných zrkadiel. Práve kryty spätných zrkadiel vyzerajú naozaj zvláštne a tak, akoby na auto ani nepatrili. Pri pohľade zozadu zase pribudli karbónové doplnky na difúzore a krídle. Auto vyzerá extrémne a naozaj jediné, čo je trochu zvláštne sú naozaj tie predĺženia spätných zrkadiel smerom dovnútra.


Foto: ABT Sportsline

Aby sa nepovedalo, ABT siahlo aj na interiér. V ňom nájdete nový špeciálny volant s výraznejším skosením a červeným prvkami, ale aj prečalúnené sedadlá s označením RS7-LE, čiže pripomienkou limitovanej série Legacy Edition. Logo ABT si našlo miesto aj na hlavici radiacej páky.

Úpravca postavil svoju verziu rýchleho liftbacku na 22-palcové kované zliatinové disky, ktoré obúvajú pneumatiky Goodyear Eagle F1 Supersport s rozmerom 295/30 R22 na všetkých pozíciách vozidla. ABT tvrdí, že toto usporiadanie dokáže zlepšiť jazdné vlastnosti aj za mokra, nielen na suchom asfalte. O adekvátny zvukový sprievod sa stará výfukový systém s koncovkami s priemerom 102 milimetrov, ktoré sú zakomponované pekne do zadného difúzora.


Foto: ABT Sportsline

Poďme sa ale pozrieť na motor samotný. Už štandardný výkon je 463 kW (630 k) a krútiaci moment 850 Nm. To nie je vôbec málo, ale po zásahu a vďaka novým turbám a medzichladičom sa ABT podarilo dostať výkon tejto RS7 podstatne vyššie. Po zásahu predvádza 559 kW (760 k) a 980 Nm. Čísla sú rovnaké ako má aj staršia úprava RS6 Legacy Edition. Cena zjavne nie je dôležitá, kto chce, k ABT si cestu nájde.


Foto: ABT Sportsline

Zdroj: Autobazar.sk
Zdroj foto: ABT Sportsline

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / ABT prerobilo Audi RS7, oslavuje 10 rokov modelu