63-ročná žena zdemolovala auto v autoškole

Skúšky sú poriadne stresujúce a niektorí z nás sa so stresom za volantom nevedia vysporiadať. Ak si povieš, že si už videl všetko, pozri si tento prípad neúspešnej jazdy v autoškole.

Toto je prípad ženy, ktorý obletel médiá. Žena v autoškole nezvládla riadenie a havarovala už pri jednej z povinných jázd. Povinná jazda sa tak stala nielen jej nočnou morou, ale aj nočnou morou autoškoly. Pri zošliapnutí pedálu so silou nešetrila. Auto zdemolovala pri nevydarenom manévri. Výsledkom je nepríjemná situácia a nevydarený pokus o získanie vodičského oprávnenia.

Na ten môže na určitý čas zabudnúť. Asi ani sama by po podobnej jazde nenabrala odvahu na opravu. Ako by vyzerala jej jazda v premávke? Našťastie sa nehoda stala v simulovanom prostredí bežnej prevádzky.

Nie sú známe dôvody, ktoré motivovali 63-ročnú ženu k snahe získať vodičské oprávnenie vo vyššom veku. Hovorí sa, že nikdy nie je neskoro. Výnimkou môže byť táto ašpirujúca vodička. Jej snaha sa nestretla s úspechom. Vodičák nezískala.

Zo záberov je jasné, že žena mala problémy s riadením už pred kolíziou. Jediným šťastím je fakt, že tento príbeh pochádza z Argentíny, kde skúška prebieha mimo bežnej prevádzky na uzavretom cvičisku.

Čo sa stalo pred nehodou? Video budeš sledovať so zatajeným dychom. Zachytáva situáciu, keď netrafila medzi obrubníky. Vodička na začiatku príbehu odignorovala stopku. Ako predzvesť problémov prišli ďalšie chyby. Príliš zoširoka vzala pravú zákrutu a opäť trafila obrubník.

Podľa všetkého chcela zabrzdiť, ale v strese omylom zošliapla plynový pedál namiesto brzdy. V tej chvíli poslala vozidlo na istú smrť. Model podobný nášmu VW Polo nedokázal preskočiť ďalší obrubník. Auto po náraze vyskočilo do vzduchu a trafilo stĺp. Kolízia vyústila tak, že auto skončilo rozbité a prevrátené na bok.

Autoškola ženu určite vyčiarkla zo zoznamu jázd. Napriek neúspešnému pokusu o získanie vodičského preukazu sa jej pri náraze nič nestalo. To možno považovať za výhru. Nehoda sa zaobišla bez vážnejšieho ublíženia na zdraví. Žena utrpela len ľahšie zranenia. Psychicky na tom hlavná aktérka videa nebola najlepšie a o pokračovaní snahy stať sa vodičkou ďalej neuvažuje. 

Zdroj: BBC, jalopnik.com

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / 63-ročná žena zdemolovala auto v autoškole