BMW, Mercedes a Porsche osádza lacnejšie pneumatiky

Michelin Pilot Sport 4S vs. Continental ExtremeContact Sport 02. Renomovaní výrobcovia áut zavádzajú zmeny. Nové obutie bude v mnohých ohľadoch lepšie a lacnejšie.

Odborníci prišli k záveru, že lacnejšie pneumatiky dokážu poraziť tie drahšie. Odpoveďou je súčasný trend, v ktorom BMW, Mercedes a Porsche osádza na svoje vrcholné modely lacnejšie pneumatiky. Nenechaj si ujsť porovnanie, aké tu ešte nebolo. Špičkové pneu Continentalu v teste s dlhoročným lídrom od Michelinu!

Pneu Continentalu skutočne dokážu konkurovať dlhoročným lídrom od Michelinu. Nikto nečakal, že renomované značky na čele s Nemcami budú pri svojich najlepších modeloch vo veľkom presedlávať z Michelinov na Continentaly. Tieto zmeny sa týkajú trhu v Amerike. Európa si bude musieť na zásadnejšie zmeny počkať.

Niektorí zákazníci sú napriek výborným výsledkom v testoch k zavedeným zmenám skeptickí. Iní vo veľkom chvália odvahu a promptné reagovanie na zmeny v ponuke pneumatík. Pneumatiky Michelin Pilot Sport 4S sú už dlhé roky najväčšími favoritmi v USA v kategórii letných cestných pneumatík výkonných automobilov.

Konkurencia z dielne Continental sa nenechá zahanbiť. Po 3 rokoch vývoja sú tu pneumatiky ExtremeContact Sport 02. Tieto pneumatiky si zvolilo americké zastúpenie týchto výrobcov za štandardné továrenské obutie. To už je čo povedať. Continental tak vytlačil silného hráča a dostal sa do siene slávy ako lacnejší a lepší ekvivalent. To sa v kategórii profi obutia často nestáva.

To nie je všetko, tieto modely budú používať aj vodičské školy 2 z 3 spomínaných značiek. Objednávka pre BMW Performance Driving School a AMG Driving Academy je rovnako veľkým úspechom. Urobili výrobcovia prechodom na iné obutie dobre? To ukáže čas.

Testovanie bolo ťažké. Obe pneumatiky sú špičkovej kvality a ponúkajú excelentné vlastnosti. Podľa expertov má ideálna pneumatika byť mixom najlepších vlastností oboch typov. Continental je lepší na vjazde do zákruty. Michelin exceluje v strede zákruty a na výjazde. Opotrebenie je rovnaké u oboch typov. Výrobcovia poskytujú záruku na 30 tisíc míľ, t.j. 48 270 km.

Continental má na svojej strane aj najväčšiu výhodu. ExtremeContact Sport 02 vychádza o 52 dolárov na sadu lacnejšie. To je zanedbateľný rozdiel, ak si predstavíme cenu pneumatík vo výške 900 alebo 952 amerických dolárov. Nie je to tak celkom tak, v ťažkých časoch v súvislosti s veľkým opotrebením pneumatík pretekárskych áut je toto kvantitatívne silná výhoda.

Bežný zákazník len ťažko rozozná rozdiel v cene. Pri kúpe stroja s extrémnou cenovkou je toto zanedbateľný rozdiel. V Európe je typ ExtremeContact Sport 02 suplovaný pneumatikou SportContact 7, ktorá nie je rovnaká.

Od minulého roka teda v USA jazdia všetky BMW, Mercedesy a Porsche sú od vlaňajška v Amerike osadzované pneumatikou ExtremeContact Sport 02. Tá nahradila doteraz preferovaný typ Michelin Pilot Sport 4S, pričom v niektorých ohľadoch je o chlp lepší, v iných o chlp horší. Tým najpodstatnejším pre výrobcu bude jej nižšia cena.

michelin.com

Zdroj: continental.com, michelin.com

Zdroj foto: continental.com, michelin.com

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / BMW, Mercedes a Porsche osádza lacnejšie pneumatiky